Rulouri de cod cu sunca prosciutto crudo

Cand astept musafiri la masa incerc sa ma documentez inainte despre tipul de dieta pe care il prefera, daca exista alergii alimentare sau alte constrangeri (diverse boli de nutritie), daca persoanele sunt genul traditionalist sau prefera sa incerce ceva nou.
De aceasta data persoanele invitate sunt in mod absolut niste gourmanzi care apreciaza mancarea gustoasa, bine gatita, care prefera gusturile noi celor traditionale si vinul rosu. Si sa nu uit – exista o mica problema cu diabetul deci trebuie sa evit carbohidratii.

Asa ca m-am gandit la urmatorul meniu pentru cina:
– supa crema de usturoi (reteta AICI) cu crutoane de paine integrala (reteta AICI)
– pentru felul principal am preparat rulouri de cod cu sunca prosciutto – reteta mai jos
– garnitura de varza la cuptor (reteta AICI)
– tort de ciocolata (reteta AICI) servit cu capsuni proaspete
– vin rosu demisec vechi si putin aromat
– o muzica linistita in fundal

Asadar, ingredientele pentru rulourile de cod cu sunca prosciutto crudo:

– 500 g file cod (pentru aproximativ 8-10 rulouri)
– 75 g prosciutto crudo
– sare
– piper
– scobitori
– unt de cocos pentru prajit

Mod de preparare:

Taiati codul file pe latime astfel incat sa rezulte bucati de 4-5 cm latime. Sarati putin fiecare bucata (atentie, si sunca este sarata!!!) si piperati pe ambele parti. Inveliti fiecare bucata de cod in sunca prosciutto si prindeti capatul intr-o scobitoare. Potriviti feliile de sunca sa va ajunga pentru toate rulourile chiar daca asta inseamna sa folositi cate 2 felii la unele rulouri.


Incingeti tigaia si ungeti cu unt de cocos apoi asezati rulourile si prajiti pe fiecare parte la foc mediu pana se rumeneste sunca. Este foarte important ca tigaia sa fie de buna calitate pentru a nu se lipi sunca de fundul acesteia si a se rupe. Rulourile trebuie sa ramana intacte, pestele din interior sa fie bine patruns iar sunca rumenita.

Serviti fierbinti cu garnitura de varza la cuptor. Combinatia este incredibila mai ales daca daca alegeti si un vin aromat langa!

Sursa retetei: M. Montignac



Categories: Feluri principale, Peste si fructe de mare

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: