Supa cremoasa de usturoi si patrunjel

Intotdeauna am crezut ca pentru o supa de usturoi este nevoie de o cantitate mare de usturoi insa important este cum se prepara acesta pentru a da gust supei si nu cantitatea. Asadar am preparat aceasta supa de usturoi si patrunjel doar cu ingrediente vegane dar daca doriti, crema de soia poate fi inlocuita oricand cu o smantana foarte slaba.

supa crema usturoi

Ingrediente (organice) – pentru 4 portii:

– 6 catei de usturoi taiati marunt
– 1 l de supa de legume (am folosit 3-4 linguri de vegeta de casa la 1 l de apa – reteta de vegeta AICI)
– 2 cartofi taiati cubulete
– 200 ml crema de soia (smantana de soia)
– 1 buchetel de patrunjel verde tocat marunt
– 1 lingura ulei de masline extravirgin
– sare
– piper

Mod de preparare:

Fierbeti cartoful in apa cu vegeta de casa timp de 15-20 minute. Lasati sa se raceasca putin.
Caliti usturoiul in ulei de masline la foc mic astfel incat sa nu se prajeasca foarte tare, nu trebuie sa devina maro.

Puneti in blender supa de legume, crema de soia si usturoiul calit cu jumatate din cantitatea de patrunjel si mixati bine. Potriviti de sare si piper.
Dupa ce este gata adaugati restul de patrunjel tocat si serviti calda cu crutoane de paine (reteta crutoane AICI)

Este delicioasa, nu-i asa?



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: