Inainte de a incheia sezonul de spanac proaspat as vrea sa va impartasesc si aceasta reteta pe care eu o prepar adeseori – orez cu spanac. Pentru preparare folosesc orez basmati integral deoarece bobul trebuie sa fie tare si sa nu se lipeasca si…de ce nu – sa aiba indicele glicemic scazut. Gustul deosebit este dat insa de semintele de pin prajite – un gust aromat si dulceag in acelasi timp. Iata asadar reteta:
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 200 orez basmati integral hidratat (vezi reteta AICI)
– 120 g frunze proaspete de spanac tanar
– 50 g seminte de pin prajite (vezi reteta AICI)
– sos de soia fara gluten Tamari
– 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
– o lingurita de unt de cocos
– wok-ul pentru preparare
Mod de preparare:
Fierbeti orezul pana se inmoaie dar nu intr-atat incat sa fie lipicios (depinde si de cat de hidratat este). Spalati spanacul in apa rece. Incingeti wok-ul.
Puneti o lingurita de unt de cocos in wok si ungeti bine marginile acestuia. Turnati orezul si prajiti la foc mediu spre mare amestecand frecvent pentru a nu se arde timp de 15-20 de minute. Orezul trebuie sa devina crocant si galbui.
Adaugati semintele de pin si omogenizati cu orezul apoi adaugati spanacul si amestecati pana se caleste si acesta putin (aproximativ 3 minute). Spanacul nu trebuie sa fie complet gatit, este mai bun daca ramane semi-crud.
Adaugati apoi sosul de soia dupa gust si opriti focul. Acum puteti adauga si uleiul de masline deasupra (eu il adaug la sfarsit deoarece nu vreau ca orezul sa fie prajit in ulei)
Serviti fierbinte. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegan
Leave a Reply