Varza la cuptor

Aceasta mancare de varza poate fi servita atat simpla cat si ca garnitura langa peste prajit sau langa pui datorita aromei deosebite pe care i-o confera chimenul. Este absolut delicioasa mai ales daca folositi varza timpurie, cruda si proaspata.

P5261035 (1024x954)_result

Ingrediente (organice) pentru 4 persoane:

– 1 varza mica de cca 1 kg
– 2 oua
– 250 ml lapte migdale/soia/canepa
– 50 ml ulei de masline extravirgin
– sare
– chimen
– putina apa

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
Taiati varza marunt, amestecati cu sare si chimen si asezati intr-un vas termoizolant. Adaugati jumatate de cana de apa si uleiul de masline deasupra, puneti capacul si dati la cuptor timp de 45 de minute pana se inmoaie.
Bateti ouale cu laptele si cu putina sare. Turnati deasupra peste varza si puneti din nou la cuptor timp de 15 minute pana se rumeneste (fara capac).

Se serveste fierbinte. Este garnitura perfecta pentru peste sau pui. Enjoy!

 

 



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: