Un tort foarte fin si delicios cu un ingredient de calitate: ciocolata!
Secretul acestui tort este sa aveti totul pregatit la indemana si sa va miscati repede in toate etapele prepararii lui.
Ingrediente (organice) – pentru 6 persoane:
– 310 g ciocolata neagra (70-85% cacao) rupta in bucati
– 180 g ciocolata neagra pentru topping
– 10 oua
Mod de preparare:
Captusiti un vas rotund cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Topiti ciocolata ciocolata rupta in bucati in bain-marie. Amestecati frecvent si nu lasati sa dea in clocot ciocolata.
Puneti albusurile intr-un bol si bateti pana devin spuma.
Frecati galbenusurile pana devin o crema spumoasa (da, este posibil sa obtineti o crema spumoasa de galbenusuri fara sa adaugati zahar!)
Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugati galbenusurile batute in ciocolata amestecand continuu, pana devine o crema omogena. Compozitia se va intari destul de repede insa nu renuntati. Si daca e nevoie, implicati si sotul.
Adaugati apoi albusurile batute spuma in compozitie amestecand incet pana ce amestecul capata consistenta unui sufleu sau a unei creme spumoase.
Turnati apoi amestecul in vasul de copt si dati la cuptor exact 8 min.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca apoi dati la frigider pentru 12 ore.
Scoateti tortul din frigider si asezati-l pe tava. Topiti ciocolata dupa procedura de mai sus si apoi turnati o pelicula fina deasupra tortului. Dati la frigider tortul pentru 15 minute.
Inainte de servire treceti cutitul prin apa fierbinte pentru a putea felia mai usor.
Se poate servi cu capsuni proaspete si de ce nu, cu un pahar de sampanie sau vin spumos. Si mai puteti adauga si melodia preferata ca sa fie meniul complet. Sa va faca placere !
Celtic woman – You raise me up
(Sursa retetei – cartea ‘Mananca de placere, mentine-te in forma’ de Michel Montignac)
Categories: Deserturi, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian
Leave a Reply