Tort de ciocolata

Un tort foarte fin si delicios cu un ingredient de calitate: ciocolata!

Secretul acestui tort este sa aveti totul pregatit la indemana si sa va miscati repede in toate etapele prepararii lui.

Ingrediente (organice) – pentru 6 persoane:

– 310 g ciocolata neagra (70-85% cacao) rupta in bucati
– 180 g ciocolata neagra pentru topping
– 10 oua

Mod de preparare:

Captusiti un vas rotund cu hartie de copt. Preincalziti  cuptorul la 200 grade.

Asezati o cratita cu apa pe foc si deasupra ei, fara sa atinga apa, o alta cratita unde se va topi ciocolata rupta in bucati. Amestecati frecvent si  nu lasati sa dea in clocot ciocolata.

Puneti albusurile intr-un bol si bateti pana devin spuma.
Frecati galbenusurile pana devin o crema spumoasa (da, este posibil sa obtineti o crema spumoasa de galbenusuri fara sa adaugati zahar!)

DSC00812 (640x426)

Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugati galbenusurile batute in ciocolata amestecand continuu, pana devine o crema omogena.  Compozitia se va intari destul de repede insa nu renuntati. Si daca e nevoie, implicati si sotul.

Adaugati apoi albusurile batute spuma in compozitie amestecand incet pana ce amestecul capata consistenta unui sufleu sau a unei creme spumoase.

Turnati apoi amestecul in vasul de copt si dati la cuptor exact 8 min
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca apoi dati la frigider pentru 12 ore.
Scoateti tortul din frigider si asezati-l pe tava. Topiti ciocolata dupa procedura de mai sus si apoi turnati o pelicula fina deasupra tortului. Puneti la frigider pentru 15 minute.

Inainte de servire treceti cutitul prin apa fierbinte pentru a putea felia mai usor.
Se poate servi cu capsuni proaspete si de ce nu, cu un pahar de sampanie sau vin spumos. Si mai puteti adauga si melodia preferata ca sa fie meniul complet. Sa va faca placere !

 

IMAG1187 (1024x648)_result

Celtic woman – You raise me up

 

(Sursa retetei – cartea ‘Mananca de placere, mentine-te in forma’ de Michel Montignac)



Categories: Deserturi, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: