Crutoanele de paine sunt delicioase in supe crema sau in salate. Pentru crutoane folosesc de obicei paine mai veche, de cateva zile.
Ingrediente (organice):
– cateva felii de paine integrala de grau sau de secara, taiate cubulete mici
– ulei de masline aromat (reteta uleiuri aromate)
– sau usturoi pisat marunt cu putina apa
Mod de preparare:
Asadar, asezati cubuletele de paine pe o tava intr-un strat subtire. Daca doriti sa adaugati diverse arome painii ca de exemplu busuioc sau rozmarin sau usturoi, turnati cateva picaturi de ulei de masline aromat (retete aici) sau usturoiul cu putina apa peste paine si amestecati bine.
Varianta 1 – la cuptor: introduceti tava in cuptor la temperatura de 160-175 grade Celsius timp de 10 minute. Crutoanele trebuie sa devina crocante si putin rumenite. Verificati daca este nevoie sa le amestecati de 1-2 ori pentru ca sa se prajeasca uniform si mare atentie pentru ca se pot arde foarte repede. Se pot folosi la salate sau supe crema.
Varianta 2 – la aer: acoperiti tava cu crutoane cu un servet pentru a nu se depune praf si lasati 2 zile intr-o camera intunecoasa la aer. Acestea se folosesc mai ales la supe crema.
Pofta buna!
Categories: Condimente, uleiuri&diverse, Vegan
Leave a Reply