E adevarat, prefer supele creme asa ca am preparat supa crema de dovleac daca tot este sezonul dovlecilor. Sunt mii de retete in toata lumea pentru supa de dovleac, gustul variaza de la reteta la reteta insa in general aceasta supa este foarte cremoasa si aromata. Si ne aminteste ca vine iarna!
Ingrediente (organice) – pentru 4-6 persoane:
– 1 dovleac taiat cubulete (aproximativ 1 kg de miez)
– 1 morcov
– jumatate de pastarnac
– 1 cartof
– 1 ceapa taiata in jumatati
– 5 catei de usturoi
– 1 cm cub de ghimbir
– aroximativ 2 l de supa de legume (pe baza de vegeta de casa – reteta AICI)
– sare
– piper
– nucsoara
– optional scortisoara
– lapte de soia sau de canepa
– 50 ml ulei de masline extravirgin
– smantana de soia sau de ovaz pentru servire
– seminte de dovleac pentru servire
Mod de preparare:
Spalati bine dovleacul apoi taiati-l in doua jumatati; curatati interiorul de miez si de samburi, curatati coaja exterioara. Taiati miezul cubulete.
Puneti la fiert in supa de legume dovleacul cubulete impreuna cu celelalte radacinoase si cu cartoful, ceapa, usturoiul, ghimbirul; adaugati sare, piper. Supa de legume trebuie sa ajunga pana la nivelul legumelor. Fierbeti la foc mic sub capac timp de 20-25 de minute pana se inmoaie legumele.
Lasati putin sa se raceasca apoi puneti supa in blender si adaugati uleiul de masline, nucsoara dupa gust, optional un varf de lingurita scortisoara. Mixati bine pana compozitia devine cremoasa si adaugati lapte de soia/canepa in functie de consistenta dorita (mai cremoasa sau mai lichida).
Am servit cu smantana de ovaz (sau de soia) si seminte de dovleac crocante (reteta de seminte AICI). Se poate servi si cu crutoane de paine (reteta de crutoane de paine AICI). A fost absolut delicioasa!
Alte retete cu dovleac: dovleac umplut, dovleac copt
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan
Leave a Reply