O mancare foarte usoara al carui gust desavarsit este dat de combinatia dintre vinete si usturoi.
Se poate servi cu paine prajita, orez, cuscus sau paste.
Asadar ingredientele necesare (biologice) – pentru 2-4 persoane:
– 2 vinete (500 g)
– 5 rosii (750 g)
– 5 catei de usturoi tocati marunt
– sare
– putin unt de cocos pentru prajit
– wok-ul pentru preparare
Mod de preparare:
Curatati rosiile si vinetele de coaja. Taiati-le cat mai marunt.
Incingeti bine wok-ul si ungeti-l cu putin unt de cocos.
Puneti usturoiul si vinetele la calit timp de 3-5 minute apoi adaugati rosiile si sarea si reduceti putin focul. Fierbeti timp de 25-30 de minute pana legumele se inmoaie si sucul de pe rosii scade.
La final tocanita trebuie sa fie zemoasa si bine legata.
Se poate servi cu paine prajita dar merge foarte bine si langa paste, orez sau cuscus. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegan
Leave a Reply