Pentru azi te invit sa incerci un sos foarte fin si foarte gustos – sos de ardei copt ! Se poate prepara si cu ardei copt congelat si se poate servi ca dressing langa salata verde, ca sos langa chiftelute sau tortilla. Sau chiar cu paste. Enjoy!
Ingrediente (organice):
– 4 ardei capia copti
– 1 avocado
– 2-3 catei de usturoi
– 2 linguri zeama de lamaie
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– boia
– sare
– piper
– 100-150 ml lapte vegetal (de soia, de migdale, de canepa)
– optional chili
– optional 2 linguri fulgi de drojdie inactiva uscata
Mod de preparare:
Coaceti ardeiul pe gratar sau in cuptor pana se inmoaie pulpa iar pielita se arde deasupra. Coacerea in cuptor necesita aproximativ 30-40 de minute la temperatura de 250 grade Celsius.
Lasati sa se raceasca putin. Curatati ardeiul de pielita si scoateti cotorul.
Puneti pulpa de ardei in blender alaturi de celelalte ingrediente. Mixati totul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugati sare, piper si boia dupa gust si, optional chili sau fulgi de drojdie. Adaugati lapte vegetal pana ajunge la consistenta dorita de Dvs. si omogenizati inca o data.
Serviti sosul cu chiftele, salata, chipsuri sau chiar cu paste. Cateva sugestii de chiftelute: chiftele de dovlecel, chiftele de legume cu orez, chiftele de brocoli cu linte, falafel.
Sugestii de servire:
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Vegan
Leave a Reply