Chiftelute de dovlecel

Pentru aceste chiftelute se poate folosi atat zucchini proaspat cat si zucchini congelat. In ambele variante, dovlecelul ras trebuie stors foarte bine inainte de a adauga restul ingredientelor deoarace lasa multa apa. Daca va place gustul de branza, pe langa ingredientele enumerate mai jos puteti adauga si putina telemea sarata rasa. S-aveti pofta!

Ingrediente (organice) – pentru 10-12 chiftelute:

– 2 zucchini bio razuiti pe razatoarea mare
– 1 ou bio
– 2-3 catei de usturoi pisati marunt
– 2-3 linguri faina de naut bio sau de hrisca
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– un buchetel de patrunjel maruntit
– sare
– piper
– hartie de copt
– o tava intinsa

Mod de preparare:

Razuiti zucchini-ul proaspat cu tot cu coaja sau decongelati zucchini-ul ras congelat; stoarceti-l apoi si puneti-l intr-un castron.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Asezati hartie de copt pe tava.

Adaugati oul batut, sare, piper, patrunjel, usturoiul zdrobit peste zucchini si amestecati cu mana pana se omogenizeaza. Adaugati 2-3 linguri de faina de naut sau de hrisca (care va place mai mult – eu de exemplu prefer faina de naut deoarece are un gust mult mai placut decat faina de hrisca dupa ce se coace) si uleiul de masline si continuati sa mestecati. Compozitia nu trebuie sa fie foarte uscata ci mai degraba sa fie mai moale.

Luati cate o lingura cu varf din compozitie si modelati in mana sub forma de chiftele rotunde apoi asezati-le pe hartia de copt si dati la cuptor pentru aproximativ 45 minute pana se rumenesc.

Se servesc atat calde cat si reci cu o salata de rosii si ceapa verde.



Categories: Chiftelute, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: