Chiftele de legume cu orez

Un meniu ideal de pus la pachet pentru pranzul de la munca, pentru picninc sau pentru calatoria cu masina deoarece poate fi consumat atat cald cat si rece.

Ingrediente (organice):

– 150 g orez basmati gata fiert
– 150 g zucchini
– 150 g vanata
– 100 g ardei gras
– 1 morcov fiert
– 1 cartof fiert
– 1 ceapa
– 2-3 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 3 linguri faina de naut
– un bughetel de patrunjel maruntit
– 1 ou
– sare
– curry
– unt de cocos pentru calit legumele
– tava pentru copt

Mod de preparare:

Taiati marunt ardeiul, ceapa, usturoiul, vanata si dovlecelul si caliti-le timp de 10 minute la foc usor pana se inmoaie. Maruntiti cartoful si morcovul fierti cu o furculita apoi adaugati peste legume. Adaugati orezul fiert, faina de naut, oul batut, uleiul de masline, patrunjelul si potriviti de sare si curry. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.

Varianta 1 – coacere in cuptor: preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius si ungeti o tava cu unt de cocos topit. Luati cate o lingura din compozitie si formati chiftele rotunde pe care le asezati pe tava. Dati la cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumenesc.

 

 

 

 

Varianta 2 – preparare in sanwich-maker cu tava de clatite: incalziti bine aparatul apoi puneti cu lingurita gramajoare din compozitie in fiecare alveola si coaceti pentru 5-7 minute pana se rumenesc.

 

 

 

 

 

 

 

Se pot servi atat fierbinti cat si reci langa un sos de rosii sau ketchup sau langa o salata. Pofta!

 



Categories: Chiftelute, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: