Un meniu ideal de pus la pachet pentru pranzul de la munca, pentru picninc sau pentru calatoria cu masina deoarece poate fi consumat atat cald cat si rece.
Ingrediente (organice):
– 150 g orez basmati gata fiert
– 150 g zucchini
– 150 g vanata
– 100 g ardei gras
– 1 morcov fiert
– 1 cartof fiert
– 1 ceapa
– 2-3 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 3 linguri faina de naut
– un bughetel de patrunjel maruntit
– 1 ou
– sare
– curry
– unt de cocos pentru calit legumele
– tava pentru copt
Mod de preparare:
Taiati marunt ardeiul, ceapa, usturoiul, vanata si dovlecelul si caliti-le timp de 10 minute la foc usor pana se inmoaie. Maruntiti cartoful si morcovul fierti cu o furculita apoi adaugati peste legume. Adaugati orezul fiert, faina de naut, oul batut, uleiul de masline, patrunjelul si potriviti de sare si curry. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.
Varianta 1 – coacere in cuptor: preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius si ungeti o tava cu unt de cocos topit. Luati cate o lingura din compozitie si formati chiftele rotunde pe care le asezati pe tava. Dati la cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumenesc.
Varianta 2 – preparare in sanwich-maker cu tava de clatite: incalziti bine aparatul apoi puneti cu lingurita gramajoare din compozitie in fiecare alveola si coaceti pentru 5-7 minute pana se rumenesc.
Se pot servi atat fierbinti cat si reci langa un sos de rosii sau ketchup sau langa o salata. Pofta!
Categories: Chiftelute, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian
Leave a Reply