Chiftelutele aceastea colorate si aromate (in acelasi ton cu toamna de afara) sunt o idee buna pentru o cina usoara de duminica seara. Iar pentru copii reprezinta ocazia perfecta de a consuma brocoli si linte intr-o forma atragatoare 🙂 .
Ingrediente (organice) – pentru 2-4 persoane:
– 500 g brocoli
– 3 linguri de linte (eu am folosit linte rosie)
– 2 oua
– o lingurita curcuma
– 1 ceapa tocata marunt
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– sare
– piper
– patrunjel tocat marunt
– ulei de cocos pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti brocoli in aburitor timp de 10-15 minute. Fierbeti lintea.
Zdrobiti brocoli cu furculita pana se marunteste.
Amestecati toate ingredientele intr-un bol si potriviti de sare si piper.
Incingeti untul de cocos intr-o tigaie. Puneti cate o lingura din compozitie in uleiul incins si formati mici chiftelute. Prajiti timp de 3-5 minute pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Eu le-am servit cu sos de usturoi (reteta AICI) dar merg si cu ketchup (reteta AICI). Pofta buna!
Categories: Chiftelute, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian
mmmm :-))
LikeLike