Oua umplute vegetariene

Anul acesta de Paste, pe langa ouale traditionale inrosite in coji de ceapa, voi prepara si oua umplute. Reteta mea este cu pate vegetal insa se poate adapta la orice fel de gust (i.e pate cu carne).

Ingrediente (organice) – pentru 12 oua umplute:

Pentru oua umplute:

– 6 oua fierte tari
– 1 pate vegetal (natural sau cu diverse gusturi, picant etc)
– o lingura zeama de lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– sare
– piper
– putina apa
– verdeata pentru ornat deasupra (rucola, patrunjel etc)

Pentru maioneza:

– 1/2 cana zeama de naut fiert
– 75 ml ulei de masline extravirgin
– 2 linguri zeama de lamaie
– 1 lingura mustar
– sare

Mod de preparare:

Oua umplute

Fierbeti ouale tari si decojiti-le. Taiati fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoateti galbenusul intr-ul castron iar albusul asezati-l cu grija pe o tava pentru a nu se rupe.
Adaugati celelalte ingrediente (mai putin apa) si amestecati bine pana compozitia devine ca o pasta; adaugati putina apa daca este nevoie pentru a subtia.

Umpleti fiecare jumatate de ou cu pasta folosind lingurita sau un sprit pentru ornat.

Maioneza:

Puneti toate ingredientele in blender si mixati pana ce compozitia se ingroasa si se albeste.

Intindeti maioneza pe un platou si asezati ouale umplute deasupra; ornati ouale cu verdeata deasupra  sau feliute de ardei rosu, seminte de susan negru…ce aveti la indemana pentru a le face cat mai aratoase.

Dati la frigider o ora inainte de servire. Serviti proaspete.

Paste fericit!



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: