Buna dimineata de weekend sau…. de toamna! Ati pregatit puloverele groase si ghetele impermeabile? Ati strans frunzele din fata casei? Sau poate ati planificat vreo drumetie prin padurea din apropiere in cautare de castane?
Indiferent de optiunile pe acest weekend, va propun o reteta rapida de paste cu sos de branza si un ingredient de sezon: dovleac Butternut. Asa, ca sa pastram lucrurile simple si in bucatarie 😉 .
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 2 cani macaroane negatite (puteti folosi orice tip de paste scurte cu sau fara gluten)
– 3-4 cani dovleac Butternut curatat si taiat cubulete (merge orice fel de dovleac placintar)
– 1 ½ cana de branza Cheddar taiata marunt (aproximativ 180 g)
– ¾ cana lapte
– 2 linguri unt
– o lingura boia
– sare
– piper
– patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare:
Puneti la fiert dovleacul timp de 10 minute la foc mic sub capac. Scurgeti de apa cand este gata.
Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecurati apa si amestecati cu untul.
Puneti branza, dovleacul si laptele in blender; adaugati boia, piper si sare mai mult decat de obicei pentru a acoperi si pastele si mixati bine pana obtineti o pasta cremoasa.
Amestecati pastele cu sosul si mai potriviti de sare si piper daca este nevoie. Presarati patrunjel verde deasupra si serviti calde!
Te lingi pe buze, nu glumesc 😉
Alte retete cu dovleac:
Supa crema de dovleac
Dovleac umplut
Dovleac copt
Sursa retetei: therecipecritic.com
Categories: Feluri principale, Paste&pizza, Vegetarian
Leave a Reply