Risotto cu sparanghel alb

Din panoplia retetelor mele cu sparanghel  nu lipsesc supa de sparanghel, sparanghelul gratinat, sparanghelul la gratar, sparanghelul la wok, sparanghelul aburit cu sos olandez – preferatul meu – iar azi voi adauga si sparanghelul cu orez, parmezan si vin alb. Delicios si special, asa ca pentru weekend!
Celelalte retete le puteti gasi AICI 

Ingrediente (organice) – pentru 2-4 persoane:

– 1 cana de orez
– 1 ceapa taiata marunt
– 500 g sparanghel alb
– 75 g parmezan ras
– zeama de la jumatate de lamaie
– 3 cani supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 1 pahar de vin alb sec
– sare
– piper
– o lingurita unt de cocos

Mod de preparare:

Hidratati orezul in apa cu putina zeama de lamaie inainte de folosire (pentru mai multe detalii despre boabe vezi AICI). Daca folositi orez basmati este idicat sa il prefierbeti inainte de a prepara aceasta reteta deoarece bobul este mai tare chiar daca a fost hidratat in prealabil.
Curatati sparanghelul (ca in aceasta reteta) si taiati-l in bucati de 3-4 cm lungime.

Caliti ceapa in unt de cocos timp de 3-5 minute pana se caramelizeaza putin; adaugati sparanghelul, orezul, supa de legume, vinul si putina sare si fierbeti timp de 20-25 de minute la foc mic. Sparanghelul trebuie sa devina crocant, nu foarte moale, iar orezul trebuie sa fie facut. Amestecati din cand in cand.

La final adaugati zeama de lamaie, parmezanul ras si potriviti de sare si piper.

Serviti fierbinte cu un pahar de vin alb din care ati folosit la preparare. Enjoy!



Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: