Giethoorn

Cunoscut ca ‘Mica Venetie’ sau ‘The Venice of the Holland‘, Giethoorn este un satuc situat in regiunea de Nord-Vest a Olandei (in provincia Overijssel) in care se circula doar pe jos, cu bicicleta sau cu barca (mai ales in zona istorica). Este situat intr-o zona foarte frumoasa cu multe canale si lacuri unde se pot practica sporturile de apa (wet land area) sau unde se pot urma rutele de bicicleta care fac parte din circuitul Oandei.

Fiind foarte cunoscut, Giethoorn reprezinta o atractie turistica preferata de foare multi turisti straini devenind astfel un satuc foarte aglomerat, mai ales in perioada concediilor.
Casele sunt frumoase, curtile sunt ingrijite si au foarte multa verdeata, podurile peste canale (peste 180 la numar) sunt foarte cochete, canalele sunt inguste si foarte circulate de ambarcatiuni de toate dimensiunile care incearca sa se strecoare una pe langa cealalta, trotuarele sunt una cu pistele de bicicleta si uneori trebuie sa stai deoparte ca sa poata trece biciclistii sau sa iti astepti randul ca sa poti traversa podul de pe un mal pe celalalt. Imi imaginez cum trebuie sa fie pentru localnici care convietuiesc zi de zi cu turistii 🙂 .

Cu toate acestea, daca ajungi in Olanda merita sa iti pui acest obiectiv pe lista si sa vizitezi satucul Giethoorn – diferit prin arhitectura sa, prin specificul sau si prin istorie. Sa savurezi o mancare traditionala si o bautura rece pe una dintre terasele unui bistro cochet din Giethoorn, sa admiri privelistea din jur, sa faci un tur al satucului cu vaporasul ori cu barca sau sa viziteti muzeul traditional sunt cateva din placerile pe care ti le poate rezerva acest loc. Enjoy!

S-ar putea sa iti placa si Spreewald – un wet land pe care l-am vizitat acum cateva luni.Categories: Calatoriile mele, Olanda

Tags: , , ,

3 replies

  1. am fost, e un loc idilic ! 🙂

    Like

  2. Am fost si eu la Giethoorn si e intr-adevar wow! As putea trai acolo 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: