Supa crema de sparanghel

Este o supa delicioasa si foarte cremoasa pe care eu o prepar des atat cu sparanghel proaspat cat si cu sparanghel congelat, o supa foarte rapida si usor de pregatit.

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 500 g sparanghel curatat
– 1 ceapa mare taiata bucati
– 3-5 catei de usturoi
– 1.5 – 2 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 2 linguri faina de hrisca
– 300-400 ml lapte de soia
– 30-50 ml ulei extravirgin de masline
– 2 linguri sos de soia sau tamari
– 1 lingurita de busuioc uscat
– sare
– piper

Curatati sparanghelul cu o scula de decojit incepand dinspre partea inferioara inspre varf; coaja care se indeparteaza este foarte fibroasa.

Mod de preparare:

Taiati sparanghelul in bucati mici de 3-4 cm lungime si puneti la fiert alaturi de ceapa si usturoi, putina sare si supa de legume cat sa acopere toate ingredientele. Supa de legume se poate obtine din vegeta de casa. Fierbeti timp 25 de minute si lasati putin sa se raceasca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puneti supa in blender alaturi de faina hrisca, uleiul de masline, sosul de soia si busuioc si adaugati lapte de soia astfel incat la sfarsit sa rezulte o supa cremoasa de consistenta unei supe creme. Potriviti de sare si piper.

Se serveste cu crutoane de paine – reteta aici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: