Este o supa delicioasa si foarte cremoasa pe care eu o prepar des atat cu sparanghel proaspat cat si cu sparanghel congelat, o supa foarte rapida si usor de pregatit.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 500 g sparanghel curatat
– 1 ceapa mare taiata bucati
– 3-5 catei de usturoi
– 1.5 – 2 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 2 linguri faina de hrisca
– 300-400 ml lapte de soia
– 30-50 ml ulei extravirgin de masline
– 2 linguri sos de soia sau tamari
– 1 lingurita de busuioc uscat
– sare
– piper
Curatati sparanghelul cu o scula de decojit incepand dinspre partea inferioara inspre varf; coaja care se indeparteaza este foarte fibroasa.
Mod de preparare:
Taiati sparanghelul in bucati mici de 3-4 cm lungime si puneti la fiert alaturi de ceapa si usturoi, putina sare si supa de legume cat sa acopere toate ingredientele. Supa de legume se poate obtine din vegeta de casa. Fierbeti timp 25 de minute si lasati putin sa se raceasca.
Puneti supa in blender alaturi de faina hrisca, uleiul de masline, sosul de soia si busuioc si adaugati lapte de soia astfel incat la sfarsit sa rezulte o supa cremoasa de consistenta unei supe creme. Potriviti de sare si piper.
Se serveste cu crutoane de paine – reteta aici.
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan
Leave a Reply