De cand am descoperit sparanghelul obisnuiesc sa gatesc in fiecare saptamana o reteta care sa il contina. Atat in plin sezon – asa cum este acum in mai cand se gaseste sparanghel proaspat, cat si iarna cand apelez la rezerva de sparanghel congelat, am gasit numeroase modalitati de a-l prepara: aburit sau la cuptor, fiert in supa sau in diverse alte mancaruri, prajit la wok sau la gratar.
Daca este curatat bine cat timp este proaspat atunci nu este deloc fibros.
Pentru reteta de azi am folosit sparanghel alb care este cel mai comun dar la fel de bine se poate folosi si sparanghel verde.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 100 g naut
– 500 g sparanghel
– 1 zucchini taiat felii subtiri de 1 cm grosime
– 1 ceapa taiata marunt
– 4 catei de usturoi taiati marunt
– ulei de masline extravirgin
– 2 cani de supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– o lingurita unt de cocos
– sare
– piper
– oregano uscat
– busuioc uscat
– cimbru uscat
Mod de preparare:
Puneti nautul la inmuiat timp de 12 ore inainte. Fierbeti nautul si scurgeti apa de pe el.
Curatati sparanghelul (ca in aceasta reteta) si taiati-l in bucati de 3-4 cm lungime.
Caliti ceapa si usturoiul in unt de cocos timp de 3-5 minute pana se inmoaie putin; adaugati sparanghelul si zucchini-ul si amestecati usor timp de inca 5 minute pana se rumenesc.
Adaugati nautul, supa de legume si condimentele dupa gust si lasati sa fiarba fara capac pana scade zeama, aproximativ 20 de minute astfel incat legumele sa fie crocante, nu foarte fierte la final.
Serviti cu orez, peste, carne alba sau simplu. Pofta buna!
Alte retete cu sparanghel AICI
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Garnituri, Vegan
Leave a Reply