M-am gandit ca de Sarbatori va doriti pe de o parte sa pregatiti o masa bogata, cu bucate delicioase, iar pe de alta parte sa petreceti cat mai putin timp facand asta.
Am cateva idei de gustari care se pot prepara usor, in maxim 10-15 minute fiecare si sper sa gasiti ceva care sa va inspire.
Eu imi doresc ca de Sarbatori sa fiu mai aproape de voi! Sarbatori fericite!
Tartine cu somon si rucola
Ingrediente (organice):
– biscuti/tartine/crackersi pentru servit aperitive
– somon afumat in folie – taiat in fasii lungi, subtiri
– crema de branza simpla
– rucola
Cantitatea ingredientelor se va estima in functie de numarul de tartine pe care doriti sa il obtineti si in functie de cum sunt ambalate ingredientele (daca somonul este la folie de 100 g sau 200 g, in fiecare cutie crakersii difera ca numar in functie de forma si marime etc)
Mod de preparare:
Intindeti un strat subtire de crema de branza pe fiecare tartina, asezati 2-3 frunze de rucola deasupra apoi o fasie de somon afumat.
Pastrati la rece pana la servire.
Tartine cu salata de sardine
Ingrediente (organice):
– biscuti/tartine/crackersi pentru servit aperitive
– salata de sardine (reteta AICI)
Cantitatea ingredientelor se va estima in functie de numarul de tartine pe care doriti sa il obtineti si in functie de cum sunt ambalate ingredientele (in fiecare cutie crakersii difera ca numar in functie de forma si marime etc).
Mod de preparare:
Asezati un strat subtire de salata de peste pe fiecare tartina.
Pastrati la rece pana la servire.
Sticksuri cu mozzarella si rosii cherry
Ingrediente (organice):
– rosii cherry
– mozzarella sub forma de bilute
– frunze de busuioc proaspat
– scobitori
Cantitatea ingredientelor se va estima in functie de numarul de sticksuri pe care doriti sa le obtineti si de modul in care sunt dispuse ingredientele in cutie.
Mod de preparare:
Asezati pe fiecare scobitoare o rosie si o biluta de mozzarella cu cate o frunza de busuioc la mijloc.
Pastrati la rece pana la servire.
Rulouri cu castraveti si crema de branza
Pentru rulourile cu castraveti – reteta AICI
Pastrati la rece pana la servire.
Tartine cu ardei colorat
Ingrediente (organice):
– 1 ardei rosu taiat felii de marime medie
– 1 ardei galben taiat felii de marime medie
– 1 ardei verde taiat felii de marime medie
– 1 bagheta integrala taiata felii de 1 cm grosime
– sare
– unt de cocos pentru prajit
– wok
Mod de preparare:
Incingeti wok-ul si puneti untul de cocos la topit; adaugati felile de ardei si caliti timp de 5-7 minute pana se rumeneste ardeiul dar atentie sa nu se arda. Opriti focul si lasati putin la racit. Potriviti de sare.
Prajiti feliile de bagheta incat sa devina crocante.
Asezati cate 1-2 felii de ardei din fiecare culoare pe fiecare felie de bagheta.
Serviti cald.
Tartine cu ou si branza sarata
Ingrediente (organice):
– bagheta integrala proaspata taiata in felii de 1 cm grosime
– unt (la temperatura camerei)
– oua fierte tari taiate felii pe diagonala (aproximativ 1 ou fiert la 6 felii de bagheta)
– branza sarata
– piper mozaic
– optional sare
Cantitatea ingredientelor se va estima in functie de numarul de tartine pe care doriti sa il obtineti.
Mod de preparare:
Ungeti fiecare felie de bagheta cu un strat subtire de unt; daca branza pe care urmeaza sa o folositi nu este foarte sarata, puneti putina sare.
Asezati o felie de ou pe fiecare felie de paine apoi razuiti foarte fin branza deasupra. La sfarsit macinati putin piper colorat deasupra.
Pastrati la rece pana la servire.
Chipsuri cu guacamole
Ingrediente (organice):
– chipsuri natur de porumb (tortillas)
– guacamole – reteta AICI
Chipsurile se servesc cu guacamole.
Ciuperci cu branza Gorgonzola
Reteta de ciuperci cu Gorgonzola AICI
Serviti cald sau rece.
Tartine cu salata de oua
Ingrediente (organice):
– biscuti/tartine/crackersi pentru servit aperitive
– salata de oua (reteta AICI)
Cantitatea ingredientelor se va estima in functie de numarul de tartine pe care doriti sa il obtineti si in functie de cum sunt ambalate ingredientele (in fiecare cutie crakersii difera ca numar in functie de forma si marime etc).
Mod de preparare:
Asezati un strat subtire de salata de oua pe fiecare tartina.
Pastrati la rece pana la servire.
Piersici cu branza de capra si nuca
Ingrediente (organice):
– piersici fara samburi, decojite din compot, taiate in jumatati
– crema de branza de capra (o cutie de 125 g la 10-12 jumatati de piersica depinde de marimea acestora)
– samburi de nuca taiati in bucati
– sirop de agave
Cantitatea ingredientelor se va estima in functie de numarul de bucati pe care vreti sa il obtineti.
Mod de preparare:
Asezati piersicile pe un platou; puneti cate o lingurita de crema de branza in fiecare piersica. Presarati bucatele de nuca deasupra peste piersici si la sfarsit adaugati sirop de agave.
Pastrati la rece pana la servire.
Alte gustari reci
Pe langa aperitivele de mai sus, pe masa mai puteti strecura niste castronele sau platouri cu rosii cherry, cubulete de branza, masline, felii de castraveti, morcovi, fructe proaspete (cirese, capsuni, ananas, mango, pepene, mere etc), fructe uscate. Sunt usor de preparat si sunt de mare efect, ca sa nu mai vorbim de faptul ca sunt extrem de sanatoase.
De asemenea de pe masa nu ar trebui sa lipseasca lumanarile colorate sau parfumate, o coronita de brad decorata cu globuri si traditionalul vasc.
La sfarsit niste sugestii muzicale ca doar nu se face sa gatiti asa, in liniste. Vinul sau coniacul il alegeti voi. Enjoy!
Hallelujah – are multe interpretari dar aceasta este deosebita:
Sarbatori fericite!
Categories: Aperitive si gustari, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply