Si daca tot a trecut Pastele si au ramas cateva oua rosii…sa facem o salata de oua. Am incercat sa gasesc o reteta de salata de oua gustoasa si fara maioneza.
Ingrediente (organice):
– 1 iaurt de soia de 400 g (sau iaurt grecesc gras)
– 5 oua fierte si taiate marunt
– 1 ceapa medie tocata marunt (sau o legatura de ceapa verde)
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– 1 lingurita de boia
– 1 lingurita de mustar dulce
– 10 ml ulei de masline
– 1 lingurita de curry
– 1 lingurita de sirop de agave
– un buchetel de patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper boabe macinat cu rasnita
– sucul de la 1/2 de lamaie
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari si se decojesc apoi se taie marunt.
Separat, se freaca mustarul cu ulei de masline, cu ceapa si usturoiul taiate foarte marunt si cu condimentele – curry, boia, sare, piper. Se adauga iaurtul, cateva picaturi de lamaie si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper apoi se adauga ouale maruntite si patrunjelul si se amesteca usor.
Se da 1 ora la frigider. Se serveste cu paine prajita.
Vezi si Salata de oua cu somon afumat
Categories: Aperitive si gustari, Vegetarian
Reteta asta o astepta sotul din dotare! Cu prima ocazie o probez!
Merci
LikeLike
Sa aveti pofta ! De placut stiu ca ii place…ca a testat cu alte ocazii.
LikeLike