Sardinele – atat proaspete cat si conservate – sunt un peste foarte sanatos datorita continutului ridicat de omega 3, de acizi grasi mono-nesaturati si poli-nesaturati dar si a continutului bogat in vitamina B, fier si calciu.
Asa ca am folosit o conserva de sardine in apa nu in ulei pentru a nu fi foarte grasa si am pregatit un spread pentru crackers.
Si sa nu uit – spread-ul se incadreaza perfect in seria preparatelor pentru mic dejun de weekend cand breakfast-ul este un fel de brunch si cand poti manca ceapa din plin fara sa iti faci griji pentru colegii din birou 🙂 .
Asadar, ingredientele – pentru 2 persoane:
– 1 conserva de sardine in apa
– 1 ceapa rosie mica tocata foarte marunt
– 30 g unt la temperatura camerei
– sare
– piper
Mod de preparare:
Scurgeti apa de pe sardine si maruntiti-le cu furculita pana devin pasta; adaugati untul si amestecati in continuare pana se omogenizeaza apoi adaugati ceapa si potriviti de sare si piper.
Dati la frigider pentru 30 de minute inainte de a servi.
Serviti cu crackers si cu salata de rosii!
Categories: Aperitive si gustari, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply