Salata de sardine cu ceapa

Sardinele – atat proaspete cat si conservate – sunt un peste foarte sanatos datorita continutului ridicat de omega 3, de acizi grasi mono-nesaturati si poli-nesaturati dar si a continutului bogat in vitamina B, fier si calciu.
Asa ca am folosit o conserva de sardine in apa nu in ulei pentru a nu fi foarte grasa si am pregatit un spread pentru crackers.
Si sa nu uit – spread-ul se incadreaza perfect in seria preparatelor pentru mic dejun de weekend cand breakfast-ul este un fel de brunch si cand poti manca ceapa din plin fara sa iti faci griji pentru colegii din birou 🙂 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asadar, ingredientele – pentru 2 persoane:

– 1 conserva de sardine in apa
– 1 ceapa rosie mica tocata foarte marunt
– 30 g unt la temperatura camerei
– sare
– piper

Mod de preparare:

Scurgeti apa de pe sardine si maruntiti-le cu furculita pana devin pasta; adaugati untul si amestecati in continuare pana se omogenizeaza apoi adaugati ceapa si potriviti de sare si piper.

Dati la frigider pentru 30 de minute inainte de a servi.
Serviti cu crackers si cu salata de rosii!



Categories: Aperitive si gustari, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: