Intotdeauna cand vizionez un film imi place sa rontai ceva iar guacamole cu tortillas (chipsuri de porumb) este una dintre gustarile mele preferate. Se prepara foarte simplu insa presupune ca avocado sa fie bine copt. Cum va dati seama de asta?
Un avocado este copt daca la exterior are culoarea maronie, codita este uscata si se desprinde cu usurinta iar daca apasati cu degetul usor pe el este putin moale – ca un burete, adica nu trebuie sa pastreze urmele degetului; miezul trebuie sa aiba culoarea galbuie si sa fie moale ca untul.
Daca nu gasiti avocado gata copt in supermarket atunci nu este nici o problema, il puteti coace acasa. Inveliti avocado-ul intr-o bucata de hartie pentru a nu fi la lumina si pastrati-l la temperatura camerei (pe un dulap din bucatarie) timp de 3-5-8 zile verificand periodic cat este de copt. Daca se coace prea tare pot aparea pete maronii pe miez si nu mai este gustos.
Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:
– 1 avocado copt
– o jumatate de ceapa medie taiata foarte marunt
– 1 rosie mica taiata foarte marunt
– 2 linguri de bulion de rosii
– 1 lingurita ulei de masline extravirgin
– zeama de lamaie
– jumatate lingurita de coriandru
– sare
– piper
Mod de preparare:
Se decojeste avocado iar pulpa se marunteste cu furculita intr-un castron; se adauga rosia si ceapa maruntite si se amesteca cu avocado. La sfarsit se adauga bulionul, uleiul de masline, cateva picaturi de lamaie pentru ca sa nu se oxideze si condimentele dupa gust. Se amesteca in continuare cu furculita pana se omogenizeaza bine.
Se serveste cu tortillas (chipsuri naturale de porumb).
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Mexican, Pate-uri&spread-uri, Sosuri&dressing-uri, Vegan
Leave a Reply