Un Craciun asa cum va doriti!

Cred ca pentru multi dintre noi Craciunul este sarbatoarea preferata a anului din diverse motive: pentru ca ne reunim cu toata familia si pregatim mese traditionale sau pentru ca avem cateva zile libere pentru a ne odihni. Pentru unii inseamna a face cumparaturi, pentru altii inseamna multe cadouri, SMS-uri de dat si de primit si…multa agitatie. Pentru cei norocosi inseamna un brad impodobit si niste speranta oriunde s-ar afla ei.

Pentru mine Craciunul inseamna ACASA cu multa caldura: cu oameni apropiati langa mine, cu focul arzand in semineu, cu bradul impodobit stralucind si cu multa relaxare pe canapea :). Bine, si cu cateva cadouri de impartit si de primit de la Mos Craciun.

Dar ca sa pot avea toate astea:

– imi fac cumparaturile cu 2 saptamani inainte pentru ca detest nebunia din jurul magazinelor si colindele planse dinauntru in acord cu ‘spiritul Craciunului’
– vorbesc direct cu cei carora vreau sa le urez ‘Craciun fericit!’ in loc sa trimit mesaje
– nu gatesc niciodata mancare traditionala gen cozonac, sarmale sau friptura ci mancare cat mai deosebita si mai exotica
– imi fac lista pentru Mos Craciun cu ceva timp inainte si ma ocup personal de ea :); desigur, surprizele sunt intotdeauna binevenite
– imi rezerv locul pe canapea cu o patura calduroasa langa si un pahar de vin rosu
– imi pregatesc o lista de filme cu peripetii de Craciun  si desene animate pe care le vizionez cu placere si…cu un platou de pizza, bruschete sau tapas langa mine. Anul acesta sigur voi revedea acest film – Love actually
– e inutil sa ma gandesc ca a mai trecut un an…sau sa imi propun sa devin mai buna, mai desteapta sau mai fit


Dar sa revenim la mancare. O farfurie aburinda, o muzica aleasa, o lumina calda – uneori chiar mai putin – ii aduce mereu pe oameni impreuna, ii face sa zambeasca, sa se cunoasca mai bine si sa aiba incredere in ei.
Pentru masa de Craciun va propun ceva special, gustos si totodata usor de preparat.
La aperitiv voi servi oua a la Sardinia urmate o supa usoara de legume. La felul principal nu poate sa lipseasca pestele iar desertul este unul cremos, cu gust de portocale.

– Ouale a la Sardinia (reteta AICI) le voi servi alaturi de salata rucola. Pentru fiecare farfurie de aperitiv voi servi 2 jumatati de oua; ingredientele pentru salata sunt: cate o mana de salata rucola, o ridiche taiata rondele, 2 rosii cherry taiate rondele, cateva aschii de branza uscata (parmezan).
Am preparat si un dressing de mustar pentru aceasta salata – o lingura de mustar frecata cu o lingura de ulei de masline, 3-4 linguri de apa si sare daca mai este necesar. La sfarsit presar piper mozaic deasupra oualelor si a salatei. De asemenea pesmetul prajit se poate presara si deasupra salatei.

– Supa Salmorejo (reteta AICI) este o supa in gen Gazpacho insa mai consistenta deoarece contine pasta de paine;

– Pentru felul principal am ales file de cod cu piure de cartofi si telina (reteta AICI). Un pahar de vin alb sec sau demisec, foarte aromat este alegerea potrivita langa acest fel principal;

– Iar pentru desert am considerat potrivita creme brulee cu mascarpone si portocale care se poate servi atat calda cat si rece (reteta AICI)

In continuare va las in compania lui Andre Rieu – o alegere potrivita pentru seara de Craciun! Si nu uitati paharul cu vin!



Categories: Blog - de ce nu?

2 replies

  1. eu încep cumpărăturile de crăciun în octombrie. așa reușesc să nu dărâm bugetul de tot într-o zi, să evit penele de inspirație și aglomerația. plus că decembrie e lună agitată la mine la job.
    ne vedem curând!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: