Supa Salmorejo

Tot din cartea mea de retete mediteraneene am ales aceasta supa spaniola (asemanatoare supei Gazpacho) pe baza de legume crude, ulei de masline si paine. La fel ca supa Gazpacho, si supa Salmorejo se serveste rece si este foarte racoritoare.

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 120 g paine fara coaja
– 3 linguri ulei de masline extravirgin plus putin ulei de pus deasupra la sfarsit
– 2 linguri otet de vin rosu
– 1 ceapa
– 3 catei de usturoi
– 1 ardei rosu
– 5 rosii
– 1 castravete
– sare
– piper
– 100-150 ml apa rece
– 2 oua fierte tari

Mod de preparare:

Maruntiti painea si puneti-o intr-un bol; adaugati uleiul de masline si otetul si mixati bine pana devine ca o pasta.
Taiati ouale fierte in cubulete foarte mici. De asemenea, taiati cubulete mici si o parte din castravete si lasati-le deoparte.

Puneti ceapa, usturoiul, ardeiul rosu, rosiile si restul de castravete in blender impreuna cu apa si mixati bine pana devine crema. Adaugati pasta de paine, sare si piper si continuati sa mixati. Mai adaugati apa daca supa este prea groasa.

Lasati la rece timp de 30 de minute apoi puneti supa in farfurii; pentru servire presarati deasupra bucatele de castravete si de ou, adaugati putin piper si cateva picaturi de ulei de masline.

 

Sursa retetei: Mediteranean cookbook



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: