Mere coapte cu migdale

Un amestec de amaretto, unt si migdale – yammy! Un desert foarte fin, cu gust acrisor si usor de preparat.

Ingrediente:

– 7 mere (aproximativ 1 kg)
– 4 linguri de migdale zdrobite nu foarte marunt
– 8-10 biscuiti cu aroma de migdale
– 50 g zahar din floare de cocos
– 1 ou
– 1-2 linguri lichior amaretto
– putin unt
– unt de cocos pentru uns tava
– o tava dreptunghiulara pentru copt

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeti putin tava cu unt de cocos.
Taiati merele in jumatati si scoateti cotorul din mijloc (nu le curatati de coaja). Un mar se pune in blender si se face smoothie foarte fin.

Celelalte 6 mere in jumatati se aseaza pe o tava, fiecare cu un varf de cutit de unt in mijloc. Se dau la cuptor timp de 10 minute la temperatura de 180 de grade pentru a se inmuia putin.
Intre timp, puneti biscutii intr-o punga si striviti-i usor in maini pentru a-i  sfarama in bucati marunte.
Spargeti oul si separati albusul de galbenus; bateti albusul spuma cu zaharul.
Intr-un bol amestecati biscutii sfaramati cu migdalele zdrobite si cu marul din blender; adaugati galbenusul si lichiorul amaretto si amestecati incet pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit incorporati incet albusul batus spuma.

Scoateti merele din cuptor si distribuiti uniform compozitia deasupra lor apoi dati la cuptor pentru inca 35-45  de minute pana se rumenesc.

Se servesc atat calde cat si reci; se pot servi cu frisca deasupra. Pofta buna!

 

 



Categories: Deserturi, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: