Am primit recent o carte cu retete mediteraneene – sunt retete usoare, simple, cu ingrediente putine si foarte interesante care au la baza uleiul de masline, usturoiul sau ceapa…asa ca as putea spune ca este favorita mea.
Pentru azi am ales un aperitiv traditional din Sardinia care se poate servi langa o salata rucola cu rosii cherry.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 4 oua
– 4 linguri de ulei extravirgin de masline
– 2 catei de usturoi zdrobiti
– 2 linguri de patrunjel tocat marunt
– 1 lingura de otet de mere
– 4 linguri de pesmet
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fierbeti ouale tari. Decojiti-le si taiati-le in jumatati.
In 2 linguri de ulei se prajeste usturoiul zdrobit cu patrunjelul maruntit pana se inmoaie putin si incepe sa se rumeneasca. Se ia de pe foc si se adauga otetul, apoi se toarna peste jumatatile de oua.
Pentru pesmet – puteti folosi pesmet cumparat care este destul de fin sau puteti pregati un pesmet mai grunjos astfel: puneti 1-2 felii de paine la prajit pana devin putin maronii. Lasati sa se raceasca apoi rupeti feliile in bucati mai mari si puneti-le in blender. Mixati incet pana se maruntesc.
Prajiti pesmetul timp de 3-4 minute in restul de ulei pana devine crocant apoi presarati deasupra oualelor. La final adaugati sare si piper.
Sursa retetei: Mediteranean cookbook
Categories: Aperitive si gustari, Fara lactoza, Italian, Vegetarian
Navigand pe internetul din Romania iata ca am nimerit
pe pagina dumeavoastra. Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor
de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!
LikeLike
Va multumesc si va astept in continuare pe blogul meu! Craciun fericit!
LikeLike