Oua a la Sardinia

Am primit recent o carte cu retete mediteraneene – sunt retete usoare, simple, cu ingrediente putine si foarte interesante care au la baza uleiul de masline, usturoiul sau ceapa…asa ca as putea spune ca este favorita mea.
Pentru azi am ales un aperitiv traditional din Sardinia care se poate servi langa o salata rucola cu rosii cherry.

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 4 oua
– 4 linguri de ulei extravirgin de masline
– 2 catei de usturoi zdrobiti
– 2 linguri de patrunjel tocat marunt
– 1 lingura de otet de mere
– 4 linguri de pesmet
– sare
– piper

 

 

Mod de preparare:

Fierbeti ouale tari. Decojiti-le si taiati-le in jumatati.
In 2 linguri de ulei se prajeste usturoiul zdrobit cu patrunjelul maruntit pana se inmoaie putin si incepe sa se rumeneasca. Se ia de pe foc si se adauga otetul, apoi se toarna peste jumatatile de oua.

Pentru pesmet – puteti folosi pesmet cumparat care este destul de fin sau puteti pregati un pesmet mai grunjos astfel: puneti 1-2 felii de paine la prajit pana devin putin maronii. Lasati sa se raceasca apoi rupeti feliile in bucati mai mari si puneti-le in blender. Mixati incet pana se maruntesc.
Prajiti pesmetul timp de 3-4 minute in restul de ulei pana devine crocant apoi presarati deasupra oualelor. La final adaugati sare si piper.

 

Sursa retetei: Mediteranean cookbook



Categories: Aperitive si gustari, Fara lactoza, Italian, Vegetarian

Tags: ,

2 replies

  1. Navigand pe internetul din Romania iata ca am nimerit
    pe pagina dumeavoastra. Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor
    de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: