Garnitura de hrisca, quinoa si linte rosie

Initial am pornit de la hrisca simpla, apoi am mai adaugat quinoa la reteta si dupa cateva incercari am mai pus si putina linte. Rezultatul este cel putin delicios. Se poate servi ca garnitura dar si ca fel principal.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 portii:

– 1 cana de hrisca (200g)
– 1 cana de quinoa (200g)
– ½ cana de linte rosie (100g)
– 1 ceapa taiata marunt
– 5 frunze de dafin
– sare
– supa de legume (aproximativ 1 l – cu vegeta de casa reteta AICI)
– unt de cocos

Mod de preparare:

Hrisca se fermenteaza 8-12 ore in apa filtrata cu putin zer sau cu zeama de lamaie. Se strecoara si se spala.

Caliti ceapa in putin unt de cocos si apoi adaugati toate ingredientele si supa de legume. Fierbeti la foc mic aproximativ 30-40 min pana se inmoaie boabele si asigurati-va ca este suficienta supa de legume atat pe timpul fierberii dar si dupa ce este gata deoarece boabele se vor mai umfla. Stingeti focul si lasati jumatate de ora  sub capac.

Pofta buna!

Mai multe despre boabe – click AICI

Vezi si reteta Supa de rosii cu quinoa sau reteta de Salata colorata cu quinoa



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegan

Tags: , , ,

2 replies

  1. trebuie sa specific ca eu obtin supa de legume cu vegeta de casa facuta in deshidrator (reteta va aparea in curand); cu cat supa de legume este mai aromata si mai concentrata, cu atat mancarea este mai gustoasa.

    Like

  2. Delicioasa mancarica! Toata lumea care a gustat-o a fost de aceeasi parere!!

    Like

Leave a comment