Este un aperitiv sau o garnitura care se poate prepara foarte rapid si este potrivita pentru orice tip de petrecere. Este foarte gustoasa mai ales daca ii adaugati alune.
Ingrediente (organice):
– 250 g quinoa (am folosit un mix de quinoa alba si maro)
– 500 ml apa filtrata
– 100 g praz taiat rondele
– 150 g ardei colorat taiat cubulete
– sare
– 30 ml ulei de masline extravirgin
– optional 150-200 g arahide/caju coapte si sarate
Mod de preparare:
Fierbeti quinoa in apa cu putina sare timp de 15 minute la foc mic, sub capac. Lasati sa se raceasca apoi.
Taiati legumele si amestecati cu putina sare.
Dupa ce s-a racit quinoa amestecati cu legumele si cu uleiul de masline.
Mai multe despre boabe – click AICI
Se poate servi ca aperitiv sau ca si garnitura la gratar.
Optional, se pot adauga in salata arahide/caju coapte si sarate. Combinatia dintre alune si praz ii da un gust deosebit.
Pofta buna!
Alte retete cu quinoa:
Supa de rosii cu quinoa
Garnitura cu quinoa
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Salate, Vegan
Leave a Reply