Salata colorata de quinoa

Este un aperitiv sau o garnitura care se poate prepara foarte rapid si este potrivita pentru orice tip de petrecere. Este foarte gustoasa mai ales daca ii adaugati alune.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIngrediente (organice):

– 250 g quinoa (am folosit un mix de quinoa alba si maro)
– 500 ml apa filtrata
– 100 g praz taiat rondele
– 150 g ardei colorat taiat cubulete
– sare
– 30 ml ulei de masline extravirgin
– optional 150-200 g arahide/caju coapte si sarate

 

 

 

 

salata_quinoa

Mod de preparare:

Fierbeti quinoa in apa cu putina sare timp de 15 minute la foc mic, sub capac. Lasati sa se raceasca apoi.
Taiati legumele si amestecati cu putina sare.

Dupa ce s-a racit quinoa amestecati cu legumele si cu uleiul de masline.

 

Mai multe despre boabe – click AICI

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASe poate servi ca aperitiv sau ca si garnitura la gratar.
Optional, se pot adauga in salata arahide/caju coapte si sarate. Combinatia dintre alune si praz ii da un gust deosebit.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Alte retete cu quonoa:

Supa de rosii cu quinoa
Garnitura cu quinoa



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Salate, Vegan

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: