Pentru astazi va propun o supa usoara si foarte gustoasa cu rosii si quinoa. Am pornit de la o reteta pe care mi-a dat-o o prietena si am ajuns sa o prepar foarte des si sa o personalizez :). Se poate prepara si cu rosii congelate daca nu aveti proaspete. Enjoy!
Ingrediente (organice):
– 120 g quinoa
– 3 cesti de apa
– 1/3 radacina de telina mare
– 2 morcovi medii
– 1 pastarnac
– 4-5 rosii mari
– 2-2.5 l apa
– 2 linguri de vegeta de casa (reteta AICI)
– sare
– optional 35 ml ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Fierbeti quinoa separat intr-o cratita.
Puneti celelalte ingrediente pentru supa (cu exceptia uleiului de masline) la fiert cu 2.5 l apa timp de 20 de minute. Dupa ce s-au fiert lasati putin la racit apoi puneti in blender si adaugati supa de pe legume in proportia dorita de Dvs. Ideea este sa fie mai subtire deoarece dupa ce se adauga quinoa supa se mai ingroasa.
Adaugati ulei de masline si mixati bine pana supa devine cremoasa, potriviti de sare.
Cand este gata, adaugati quinoa in supa dati inca un clocot. Serviti calda!
Pentru mai multe despre quinoa si alte boabe – click AICI
Sursa retetei: Alice P.
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan
Leave a Reply