Ciuperci pleurotus pane

Un snitel delicios – pleurotus pane. De fiecare data cand prepar acest fel de mancare trebuie sa ma gandesc la o portie dubla pentru a fi suficient pentru toti membrii familiei. O parte se consuma pe masura ce se prajesc, o parte pana se pune masa si restul…nu mai ajunge nici macar pentru fotografiere 🙂 .

Pleurotus pane (640x583)_resultIngrediente (organice):

– o cutie de ciuperci pleurotus (aproximativ 500g)
– 2-3 oua
– 3 linguri de faina de naut
– sare
– unt de cocos pentru prajit in tigaie/hartie de copt pentru cuptor

Mod de preparare:

Fierbeti ciupercile pluerotus timp de 15-20 de minute in apa cu putina sare; strecurati ciupercile si lasati sa se raceasca intinse pe o farfurie pentru a nu se indoi marginile.
Bateti ouale cu sare; pregatiti faina de naut intr-o farfurie intinsa.

Varianta 1– prajite in tigaie
Puneti tigaia la incins cu putin unt de cocos.
Dati fiecare bucata de pleurotus prin faina de naut apoi prin ou si puneti la prajit in tigaie la foc mediu; cand s-au rumenit pe o parte intoarceti pe partea cealalta pana sunt gata. Ungeti tigaia cu pensula de fiecare data pana terminati de prajit.

Varianta 2– coapte in cuptor
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Dati fiecare bucata de pleurotus prin faina de naut apoi prin ou si asezati bucatile pe hartie de copt in tava; dati la cuptor pentru aproximativ 30-40 min pana se rumenesc.

Chiar daca unele ciupercute sunt mai mici, nu incercati sa le puneti una cate una la prajit – luati buchetelul cu totul, dati prin faina si ou apoi puneti in tigaie cu lingura. In final se formeza un snitel mai mare.

Se servesc cu diverse salate crude. Enjoy!

 



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: