Pentru aceasta reteta m-am inspirat din reteta de saramura de crap insa am inlocuit crapul cu dorada deoarece carnea de dorada nu este atat de grasa si in acelasi timp este foarte gustoasa. Aceasta ciorba poate fi gatita in orice sezon daca se folosesc ardei copti de la congelator.
Ingrediente – pentru 4 persoane:
– 2 dorade curatate (aproximativ 800g – 1 kg)
– 1 ceapa taiata marunt
– 1 morcov razuit
– 1 pastarnac mai mic razuit
– 1 ardei gras copt, curatat de coaja, taiat in bucati
– 1 lingura de boia
– 3 linguri de orez basmati
– 3 catei de usturoi taiati marunt
– 2.5 – 3 litri apa sau supa de legume (cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 2 linguri patrunjel verde tocat marunt
– un varf de lingurita unt de cocos pentru prajit
Mod de preparare:
Pentru ardeiul copt – se coace pe gratar ardeiul si se curata de pielita arsa, se scurge de zeama si se curata de samburi. Se poate folosi si ardei copt de la congelator. Se taie in bucatele mici.
Se curata si se taie fiecare dorada in 4 -6 bucati; se pregatesc legumele si ceapa.
Se calesc legumele si ardeiul copt in unt de cocos timp de 5 minute apoi se adauga 1.5-2 l apa sau supa de legume, orezul si sa da la fiert la foc mic sub capac timp de 25 min. Se adauga sare dupa gust.
Separat intr-o alta cratita se pune pestele la fiert si cand da primul clocot se scurge de apa deoarece este tulbure. Se spala pestele si se pune din nou la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se fierbe timp de 3 min la foc foarte mic deoarece carnea se poate desprinde usor de pe oase. Se lasa sub capac.
Cand supa de legume este gata se adauga usor, cu o lingura, fiecare bucata de peste si supa in care a fiert acesta. Se mai da la fiert la foc mic timp de 3 min si se adauga patrunjelul maruntit deasupra apoi se lasa sub capac 10 min cu focul stins.
Se serveste cu ardei iute si cu multa pofta!
Alte retete cu peste:
Supa de peste cu lapte de cocos
Peste cu legume la cuptor
Categories: Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare, Supe si ciorbe
Leave a Reply