Supa de peste cu lapte de cocos

Parca nu se mai termina iarna asta friguroasa; imi este dor de primavara-vara si de legume proaspete, suculente. In ultima vreme am gatit multe legume din congelator, multe radacinoase iar astazi am pofta de o supa exotica. Am ales o supa aromata si acrisoara care se poate prepara si cu legume congelate (fasole verde) si varza de toamna pe care o gasiti in piata. In rest, celelalte ingrediente nu ar trebui sa lipseasca din camara Dvs. in orice sezon.

Ingrediente – pentru 4 persoane:

– 250 g fasole verde taiata in bucati de 2 cm
– 300 g varza chinezeasca taiata marunt (se poate inlocui cu varza normala)
– 400 g lapte de cocos
– 400 g file de cod (sau de dorada) taiat in cuburi de 4 cm
– lemon grass
– 5 linguri sos de soia tamari fara gluten
– 40 g paste subtiri de orez
– 4 catei de usturoi taiati marunt
– 1.2 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa  – reteta AICI)
– unt de cocos pentru prajit
– sare
– piper
– optional sambal (pasta de ardei iute prajita)

Mod de preparare:

Caliti timp de 2-3 minute usturoiul in unt de cocos apoi adaugati fasolea verde, laptele de cocos, sosul de soia tamari si supa de legume; fierbeti timp de 8 minute.

Adaugati varza chinezeasca, lemon grass-ul, pestele si pastele si mai fierbeti la foc mic timp de 4 minute. Potriviti de sare si piper si, optional, adaugati putin sambal.

Serviti fierbinte. Enjoy!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare, Supe si ciorbe

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: