Parca nu se mai termina iarna asta friguroasa; imi este dor de primavara-vara si de legume proaspete, suculente. In ultima vreme am gatit multe legume din congelator, multe radacinoase iar astazi am pofta de o supa exotica. Am ales o supa aromata si acrisoara care se poate prepara si cu legume congelate (fasole verde) si varza de toamna pe care o gasiti in piata. In rest, celelalte ingrediente nu ar trebui sa lipseasca din camara Dvs. in orice sezon.
Ingrediente – pentru 4 persoane:
– 250 g fasole verde taiata in bucati de 2 cm
– 300 g varza chinezeasca taiata marunt (se poate inlocui cu varza normala)
– 400 g lapte de cocos
– 400 g file de cod (sau de dorada) taiat in cuburi de 4 cm
– lemon grass
– 5 linguri sos de soia tamari fara gluten
– 40 g paste subtiri de orez
– 4 catei de usturoi taiati marunt
– 1.2 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– unt de cocos pentru prajit
– sare
– piper
– optional sambal (pasta de ardei iute prajita)
Mod de preparare:
Caliti timp de 2-3 minute usturoiul in unt de cocos apoi adaugati fasolea verde, laptele de cocos, sosul de soia tamari si supa de legume; fierbeti timp de 8 minute.
Adaugati varza chinezeasca, lemon grass-ul, pestele si pastele si mai fierbeti la foc mic timp de 4 minute. Potriviti de sare si piper si, optional, adaugati putin sambal.
Serviti fierbinte. Enjoy!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare, Supe si ciorbe
Leave a Reply