Quiche fara gluten

Imi place mult ideea de quiche insa, pana nu demult, am amanat mereu sa gatesc acest fel de mancare deoarece mi se parea prea greu de facut aluatul. Asa ca am gasit o solutie de quiche fara aluat si am adaptat-o putin!
Este una dintre sugestiile lui Montignac pentru planul de slabire rapida desi eu nu imi propun asa ceva 🙂 . Reteta originala presupunea si putina branza Gruyere razuita si presarata deasupra. Se poate adauga la sfarsit cand quiche-ul este gata si apoi se mai poate lasa la cuptor 15 min. Este optiunea voastra. De asemenea iaurtul de soia se poate inlocui cu smantana.
Felul in care sunt coapte rosiile pentru acest fel de quiche este foarte important pentru aspectul final al mancarii.

DSC00813 (640x465) Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 10 rosii coapte, de marime medie (sau 30 rosii cherry)
– 1 lingurita de usturoi pisat
– 1 ceapa taiata marunt
– 8 oua
– 500 ml iaurt de soia
– 4 linguri de pasta de rosii
– un buchetel de arpagic taiat marunt
– ulei de masline extravirgin
– 1 lingura de ierburi de Provence
– sare

 

Mod de preparare:

Ungeti un vas ceramic cu putin ulei si preincalziti cuptorul la 180 grade; taiati rosiile in jumatati si asezati-le cu fata in sus in vasul ceramic. Presarati deasupra rosiilor usturoiul pisat marunt, ierburile de Provence, putin ulei de masline si sare. Tineti la cuptor pentru aprox. 45 minute pana rosiile sunt coapte insa atentie sa nu se arda deasupra. Scoateti vasul si lasati sa se raceasca.

Separat puneti putin ulei in tigaie si caliti ceapa pentru 2 minute pana se inmoaie, fara sa se arda.
Spargeti oauale intr-un vas si bateti-le bine apoi adaugati iaurtul de soia si pasta de rosi. Adaugati arpagicul si ceapa si amestecati bine.

Turnati compozitia peste rosiile coapte astfel incat rosiile sa pluteasca deasupra amestecului de oua. Coaceti la cuptor timp de 30-40 minute pana se rumeneste bine compozitia.

Acest quiche se poate servi cald dar este foarte gustos si rece. Bon apetit!

 

(Sursa retetei – cartea ‘Mananca de placere, mentine-te in forma’ de Michel Montignac; din reteta originala am scos sunca si branza Gruyere si am inlocuit smantana cu iaurt de soia)



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegetarian

Tags: , ,

2 replies

  1. it looks delicious!! I wish I could read the instructions hah

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: