Pentru acest fel de mancare se pot folosi mai multe tipuri de peste: salau, macrou, dorada – eu am ales dorada deoarece mi se pare foarte gustoasa. Aroma data de combinatia dintre dafin si vin impreuna cu legumele inabusite la cuptor ii confera mancarii un gust aparte.
Ingrediente – pentru 2 persoane (folositi cat mai multe ingrediente organice):
– 2 dorade curatate, fara cap si fara coada
– 1 fir de praz
– 1 ceapa
– 2 morcovi
– 2 cartofi
– 1 zucchini
– cateva buchetele de conopida
– cateva buchetele de brocoli
– 6-8 frunze de dafin
– 1 pahar de vin alb
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– sare
– piper
– putina apa filtrata
– un vas termoizolant (cu capac)
Mod de preparare:
1. Fierbeti in aburitor cartofii, morcovii, conopida si brocoli timp de 10 minute astfel incat sa se inmoaie putin dar sa nu se sfarame; taiati cartofii si morcovii rondele subtiri iar brocoli si conopida in buchetele mici;
Taiati prazul, zucchini si ceapa crude in rondele subtiri;
Taiati fiecare peste in 3-5 bucati pe latime si sarati
2. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius
3. Asezati jumatate din legumele de toate felurile pe fundul vasului termoizolant, sarati; asezati apoi pestele pe patul de legume si adaugati piper si frunze de dafin
Adaugati restul legumelor peste peste, uleiul de masline si vinul apoi potriviti de sare si piper.
4. Puneti capacul si dati la cuptor pentru 45 minute – maxim 1 ora pana se rumenesc putin legumele de deasupra iar pestele este facut.
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply