Foarte usor de pregatit si bogata in proteine, salata de spanac cu mere si ou reprezinta un meniu excelent pentru o zi torida de primavara sau pentru o dieta vegetariana. Am cules spanac si rucola proaspete din gradina, am pregatit niste mere suculente si am prajit semintele de pin…sa incepem deci:
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 100 g baby spanac
– 100 g rucola
– 3 mere taiate fasii subtiri
– 2 oua fierte tari
– 100 g iaurt de soia (sau iaurt normal)
– 3 linguri seminte de pin
– o lingurita de curry
– sare
– piper
Mod de preparare:
Prajiti semintele de pin dupa indrumarile de AICI.
Spalati frunzele de spanac si rucola si uscati-le cu un prosop curat; taiati merele cu coaja in fasii lungi. Preparati sosul de iaurt cu curry si putina sare amestecand pana devine cremos. Taiati ouale felii.
Se amesteca frunzele cu merele si se incorporeaza sosul. Deasupra se aseaza ouale, semintele de pin si se potriveste de sare si piper.
Serviti ca aperitiv. Pofta buna!
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Salate, Vegetarian
Leave a Reply