Si daca tot am vorbit despre Alpi, am cautat si reteta faimoasei supe de orz. Am gasit mai multe variante dar dintre toate, aceasta mi s-a parut mai gustoasa deoarece contine mai multe tipuri de legume. Trebuie sa recunosc insa ca gustul final este dat de sunca prajita care se adauga in supa.
Asadar iata reteta:
Ingrediente (organice) – pentru 6 portii:
– o ceapa tocata marunt
– 2 morcovi mici taiati rondele
– un pastarnac mic razuit (50g)
– o felie de telina razuita (50 g)
– 2 cartofi taiati cubulete
– o felie de varza tocata (100 g)
– 120 g orz (mai multe despre cereale AICI)
– 2,5-3 l apa
– vegeta de casa (reteta AICI)
– sare
– putin unt de cocos pentru prajit
– 100 g sunca prosciutto crudo
Mod de preparare:
Se calesc legumele cu exceptia cartofului. Se adauga apoi orzul si apa si se fierbe timp de 30 de minute. La final se adauga cartofii si se mai fierbe timp 20 de minute.
Se taie sunca in fasii lungi si se prajeste separat intr-o tigaie timp de 3-5 minute astfel incat sa devina crocanta dar nu arsa. Cand este gata supa se adauga sunca prajita si se mai da un clocot.
Savurati cu placere!
Categories: Austriac, Supe si ciorbe
Leave a Reply