Din cartea mea de retete olandeze azi am gatit supa de castraveti – o supa de vara gustoasa cu castraveti proaspeti din gradina.
Supa se poate prepara folosind atat castraveti mici care se cultiva la noi in gradina (Kirby – un soi aromat si gustos) cat si cu castraveti lungi (castravetele englezesc – cu o savoare mai redusa decat celalalt sortiment).
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 castravete mare sau 4-5 castraveti mici
– 50 g radacina de telina
– 30 g unt de cocos
– 30 g faina
– 1 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 1 galbenus de ou
– 50 g smantana (sau crema de soia)
– sare
– piper
Mod de preparare:
Curatati castravetii si taiati-i cubulete de 1 cm grosime. Curatati telina si taiati cubulete marunte. Puneti telina si castravetii la fiert timp de 2 minute apoi strecurati apa de pe ei.
Intr-o tigaie prajiti castravetii cu telina in unt de cocos si amestecati treptat cu faina. Prajiti timp de 3 minute amestecand cu grija sa nu se arda. Adaugati supa de legume putin cate putin pentru a nu forma cocoloase apoi lasati sa fierba timp de 30 de minute la foc mic.
Cand este gata, opriti focul; amestecati galbenusul cu smantana si cu putina supa apoi turnati compozitia in supa. Potriviti de sare si piper.
Serviti calda cu crutoane de paine (reteta AICI)
Categories: Supe si ciorbe, Vegetarian
Leave a Reply