”Pernite” cu branza

Cu alte cuvinte ”ravioli cu branza si busuioc”, aceste paste sunt preferatele juniorului meu. De cele mai multe ori ii place lui insusi sa le prepare, asteapta cu nerabdare sa fiarba, le devoreaza apoi cu mare pofta pentru ca…sunt ”pernite cu branza” de casa. Ravioli este un nume prea complicat, ravioli se serveste doar la restaurant….iar noi facem ”pernite” de casa.
Sunt foarte gustoase cu busuioc proaspat desi si busuiocul uscat ii da branzei o aroma suficient de intensa; este important ca branza folosita sa fie cat mai uscata pentru a nu curge din ”pernite”.
Atunci cand am posibilitatea, eu folosesc branza degresata pentru a nu fi foarte grase iar uneori folosesc faina integrala pentru aluat sau faina alba si integrala in proportie de 50-50%.

Ingrediente (organice) pentru umplutura de branza:

– 250 g branza dulce degresata (de capra sau de vaci)
– 1 lingurita gris
– sare
– 1/2 lingurita busuioc tocat marunt (proaspat sau uscat)

Amestecati branza dulce cu celelalte ingrediente si potriviti de sare. Atentie, branza trebuie sa fie scursa bine pentru a nu lasa zer; daca este foarte moale exista riscul de a curge din ”pernite”.

 

Ingrediente (organice) pentru aluat – pentru aproximativ 20-22 ‘pernite’:

– 1 ou
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 5 linguri iaurt de capra
– faina cat cuprinde
– sare dupa gust
– 2 l apa pentru fiert
– putin ulei de masline extravirgin pentru servit

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus pana devine suficient de tare pentru a se intinde cu sucitorul pe masa de lucru. Aluatul nu trebuie sa fie moale deoarece se va lipi de blatul de lucru dar nici foarte tare deoarece va fi greu de intins. Adaugati faina pana ajunge la compozitia ideala.
Puneti apa la fiert.
Intindeti aluatul pe masa de lucru in forma cat mai patrata; pe jumatate din aluat puneti cu lingura 20-22 de gramajoare de branza (preparata dupa reteta de mai sus) la distanta egala una de cealalta astfel incat sa ramana suficient aluat in jurul branzei pentru marginile ”pernitei”.
Acoperiti partea de aluat pe care este branza cu cealalta jumatate libera de aluat; presati cu degetele printre gramajoarele de branza pentru a lipi aluatul bine.
Taiati “pernite” cu rola de pizza (sau cu un instrument cu zimti) printre gramajoarele de branza. Din marginile ramase de aluat taiati fasii subtiri si puneti la fiert alaturi de pernite sau daca doriti reframantati, intindeti si asezati 1-2 gramajoare de branza pentru a forma ”pernite” noi.
Puneti ”pernitele” la fiert timp de 10 minute la foc mic pentru a nu se sparge. Strecurati ”pernitele” bine si asezati intr-un castron sau bol, apoi adaugati ulei de masline peste ele pentru a nu se lipi.

Serviti calde. Pofta buna!

 

 

 



Categories: Paste&pizza, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: