Tort de branza

Daca tot vine Pastele, nu poate sa lipseasca prajitura cu branza. De data aceasta am ales o reteta de tort cu branza si stafide, foarte aromat care se poate servi si cu fructe pe langa. Reteta este simpla, asadar va invit sa o incercati:

Ingrediente (organice) – pentru 6-8 persoane:

– 1 kg de branza dulce de vaci
– 7 oua
– 200 g xylitol/zahar din floare de cocos
– 200 g unt la temperatura camerei
– 100 g stafide inmuiate in apa
– praf de vanilie (natural macinat)
– 4 linguri de gris
– 4 linguri de faina
– zeama de la 1 lamaie
– coaja rasa de la 1 lamaie
– o tava rotunda
– hartie de copt

Mod de preparare:

Pregatiti branza sa fie cat mai cremoasa (frecati cu o lingura de lemn sau dati prin sita). Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Asezati hartia de copt in tava.

Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu 100 g xylitol/zahar de cocos apoi se adauga untul, stafidele, coaja si zeama de lamaie. Adaugati branza, vanilia, grisul si faina si amestecati bine.
Se bat albusurile spuma cu restul de xylitol/zahar de cocos si se amesteca usor cu compozitia de mai sus.
Asezati in tava si dati la cuptor pentru 45 minute pana se rumeneste. Faceti testul scobitorii.

Lasati in tava pana se mai raceste apoi scoateti pe un platou. Ornati cu fructe de sezon.

Se poate servi atat calda cat si rece.

 

 

Sursa: retete-haplea



Categories: Deserturi, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: