Raw cupcakes

Cand vine vorba despre prajituri raw, imaginatia si creativitatea depasesc limitele! Cu ingrediente simple, la indemana si usor de combinat se pot face preparate diverse, colorate si gustoase.
Este o varianta preferabila in locul celei cu blat copt, creme, asamblarea lor etc  deoarece este mult mai rapida dar si mai sanatoasa.

Ingrediente (organice) – pentru aproximativ 10 cupcakes:

– 500 g caju
– lapte de migdale
– 7 capsuni mari
– 150 g afine
– cacao
– sirop de agave
– un varf de cutit vanilie
– fulgi de migdale pentru decor
– forme de briose din hartie
– tava cu gauri

Mod de preparare:

Lasati caju la inmuiat timp de 8-12 ore.
Puneti apoi caju in blender, putin lapte de migdale, vanilia si sirop de agave dupa gust. Mixati la putere maxima pana obtineti o pasta suficient de subtire incat sa poate fi pusa in forme. Aceasta pasta trebuie sa fie ca o supa crema mai groasa sau ca un sos, nu trebuie sa fie lichida.  In functie de consistenta si gust mai adaugati lapte de midgale sau sirop de agave pentru a subtia.
Am folosit lapte de migdale deoarece nu formeaza cristale de gheata dupa ce stau in congelator si confera aluatului un aspect mai cremos.

Impartiti crema de caju in 3 parti egale – scoateti 2 parti din blender iar in cealalta parte ramasa puneti cacao dupa gust (1-2 linguri) si mixati bine pana se omogenizeaza.
Asezati cate o forma de briosa in fiecare gaura din tava si turnati in fiecare cate un strat de un deget de crema alba de caju. Taiati 3-4 capsuni in cate 3 felii pe orizontala si plasati in fiecare forma, in mijlocul cremei, cate o felie de capsuna. Apasati cu degetul putin pentru a intra in crema astfel incat sa fie la acelasi nivel cu crema.
Turnati apoi crema maro de cacao in al doilea strat; deasupra asezati afinele.
Turnati al treilea strat de crema alba peste afine astfel incat sa le acopere complet.
La final, peste al treilea strat, asezati restul capsunilor taiate in patratele mici si decorati cu fulgi de migdale.

Dati la congelator timp de cateva ore; inainte de servire cu jumatate de ora scoateti din congelator prajiturelele si tineti-le la temperatura camerei pentru a se inmuia putin.

Pofta buna!



Categories: Deserturi, Vegan

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: