Supa de linte cu fenicul

Din nou linte. De ce nu? Este o sursa bogata de proteine si nutrienti si se gaseste in diverse culori: galben, rosu, maro, negru, verde.
De data aceasta am ales linte maro pentru supa mea mediteraneana si am combinat-o cu aroma de fenicul. Este o supa consistenta si se poate consuma fara crutoane de paine.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 persoane:

– 350 g linte maro
– 1 bulb de fenicul taiat marunt
– 1 cartof de marime medie taiat marunt
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– 1 lingura de seminte de fenicul macinate sau frunze de fenicul tocate marunt
– piper
– 1.5 lsupa de legume (pe baza de vegeta de casa – reteta AICI)
– 100 ml ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Se pune la fiert lintea si legumele mai putin uleiul si piperul. Se fierb la foc mic, sub capac timp de 30-40 de minute.
Cand este gata se lasa la racit 15 minute apoi se ia jumatate din cantitate si se da prin blender pentru a obtine o crema. Se amesteca apoi cu restul de supa astfel incat sa rezulte o supa crema de legume cu boabe de linte si fenicul prin ea.

In uleiul de masline se prajesc putin semintele de fenicul sau frunzele pana se rumenesc. Se toarna supa in farfurii si deasupra se presara semintele/frunzele prajite cu uleiul de pe ele. Se adauga piperul macinat si este gata de servit!

Mai multe despre linte si alte boabe AICI.

Sursa retetei: Mediteranean cookbook



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: