Violet

Locuiesc in apropierea unei paduri mari unde multa lume vine adesea fie sa se relaxeze, fie sa faca sport:  se plimba, bicicleaza, alearga sau calareste. Este un loc frumos de primavara pana toamna tarziu deoarece sunt foarte multe tipuri de arbori, exista cateva lacuri si mese pentru picnic.
Intr-o parte a acestui loc creste un camp imens cu niste arbusti de culoare mov care infloresc doar vara tarziu spre toamna si seamana oarecum cu lavanda. Sunt niste arbusti care traiesc in tarile cu climat umed, cu temperaturi nu foarte ridicate si sol nisipos. Nu am gasit denumirea lor in romaneste asa ca o sa le spun pe nume – Heide.

Ce au acesti arbusti deosebit? Culoarea. Stai in mijlocul lor si vezi ca totul in jur este violet: violet deschis dimineata cand soarele straluceste timid sau violet intens seara cand soarele se pregateste de apus. Nimeni nu i-a plantat acolo, nimeni nu a pregatit cadrul perfect tinand seama de ei…insa se afla in perfecta armonie cu tot ceea ce este in jur si asta iti da senzatia de libertate, de echilibru si de pace.

Mie imi place mult bejul, bleumarinul si negrul, caramiziu si uneori putin alb sau rosu. Dar niciodata nu m-am gandit ca s-ar putea sa imi placa culoarea violet. Nu am avut niciodata un lucru de culoarea violet pana intr-o zi cand am pornit in cautarea unor bijuterii. Dupa ce vanzatoarea s-a saturat sa imi arate toata vitrina fara ca eu sa ma hotarasc, mi-a pus in fata un set de bijuterii violet. Am refuzat sa ma uit la ele insa a insistat sa le port ca sa vad cum arata…am ascultat-o si mi-am dat seama ca aratau deosebit, ca violet nu era o culoare ciudata asa cum o crezusem eu pana atunci, ca totul depindea de fapt de deschiderea mea spre a incerca ceva nou, ca uneori lucrurile pe care le vedem nu sunt ce credem ca sunt pana nu le incercam sau le cunoastem mai bine fie ca este vorba despre haine, situatii noi sau relatii.
Asa ca am cumparat acele bijuterii si le-am purtat; de atunci am invatat sa spun mai des ‘DA, de ce nu?’’

Nu-i asa ca arata minunat?

Violet pentru a avea mai multa incredere in tine.
Violet pentru a vedea lucrurile altfel.
Violet pentru optiuni noi.
Violet pentru lucrurile care nu sunt ce par a fi.
Violet pentru pace si liniste.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Categories: Blogul meu

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: