In gradina mea s-au copt multi dovlecei cruzi si buni…..asa ca am profitat de aceasta ocazie si am preparat o supa foarte gustoasa doar cu ingrediente vegane. De fapt prepar aceasta supa in fiecare saptamana deoarece este preferata celui mic iar eu nu ii refuz niciodata o sursa buna de proteine si vitamine.
Ingrediente (biologice) – pentru 6-8 portii:
– 50 g linte rosie
– 1 ceapa taiata Julien
– 180-200 ml apa pentru fiert lintea
– 2 dovlecei medii cu coaja taiati in bucati mari
– 1 morcov taiat bucati mari
– 1 cartof taiat bucati mari
– 2 linguri de vegeta de casa (reteta de vegeta de casa)
– 3-4 catei de usturoi
– un buchetel de patrunjel
– un buchetel de telina frunze
– 50 ml ulei de masline extravirgin
– 1,5-2 l apa pentru supa
– 150 ml lapte de soia sau de migdale
– sare
Mod de preparare:
Se fierbe lintea cu ceapa si cu putina sare pana se inmoaie – aproximativ 15 minute.
Separat se pun la fiert dovleceii, morcovul, cartoful, usturoiul, vegeta si frunzele verzi cu putina sare. Se fierb aproximativ 15-20 de minute sub capac pana se inmoaie legumele.
Se lasa supa putin la racit apoi se pune in blender impreuna cu lintea, se adauga uleiul de masline si laptele de soia (sau de migdale). Se amesteca la viteza maxima timp de 20 de secunde. La final supa trebuie sa fie foarte cremoasa si nu foarte subtire (in functie de preferinta Dvs, adaugati mai mult sau mai putin lapte de soia in blender pentru a obtine consistenta dorita).
Pentru a obtine o culoare mai intensa (verde) adaugati un buchetel de patrunjel crud in blender. Daca doriti aceeasi supa in varianta galbena, folositi un dovlecel cu coaja galbena. Copiilor le plac lucrurile colorate!
Se serveste cu crutoane de paine (reteta crutoane de paine). Multa pofta!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan
Leave a Reply