Prepar acest ghiveci de cand ma stiu, de cand am inceput sa gatesc deoarece imi place foarte mult gustul pe care il au rosiile de gradina, zemoase si dulci in combinatie cu ceapa cruda si ardeiul gras. Va invit sa incercati reteta deoarece este foarte simpla si rapida.
Se poate prepara si iarna cu ardei si rosii congelate insa este posibil sa lase mai multa zeama si ca urmare trebuie fiert mai mult. De asemenea am preparat ghiveciul si cu rosii si ardei uscate si rehidratate in putin suc de rosii si a iesit delicios.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 2 cepe mari (1 parte din compozitie) taiate marunt
– 2 ardei grasi (1 parte din compozitie) taiati marunt
– 4 rosii decojite (2 parti din compozitie) taiate cubulete mici
– o lingurita unt de cocos pentru prajit
– sare
– piper
– wok-ul pentru preparare
Mod de preparare:
Incingeti wok-ul si ungeti-l cu unt de cocos. Adaugati ceapa si ardeiul si caliti timp de 7-10 minute pana se inmoaie si se rumenesc putin.
Adaugati rosiile, sare si piper si reduceti focul pe minim. Fierbeti timp de 20-25 de minute si amestecati din cand in cand.
Ghiveciul este gata atunci cand zeama de pe rosii a scazut iar mancarea s-a ingrosat si legumele sunt fierte. Nu trebuie sa fie nici prea uscata ci trebuie sa aiba putin sos.
Se serveste cu paine prajita. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Romanesc, Vegan
Leave a Reply