Sa incepem gratarul cu o muzica buna si cu un pahar cu ceva rece: limonada, bere sau chiar un vin. Pentru preparare eu am folosit gratarul electric deoarece a fost mult mai rapid.
Ingrediente – pentru 2 persoane (folositi legume bio):
– 500 g somon crud
– 1 ardei gras taiat in felii
– 1 vanata taiata rondele
– 1 zucchini taiat rondele
– 300 g ciuperci intregi
– 200 g ceapa verde foarte subtire
– 250 g sparanghel fiert
– sare
– 1 lingura de chimen
– staniol pentru preparat somonul
Mod de preparare:
Pregatiti legumele pentru gratar; sparanghelul il aburiti inainte pentru 5-8 minute. Incalziti gratarul.
Taiati somonul cuburi, sarati si asezati bucatile pe o foaie de staniol apoi adaugati chimen deasupra; impachetati somonul in pachetele patrate in asa fel incat sa nu se desfaca atunci cand este pus pe gratar.
Preparati totul pe gratar pana se rumenesc legumele iar somonul se inmoaie. Somonul are nevoie de 20-25 de minute pana se patrunde; pentru siguranta verificati cu o scobitoare sau cu o furculita. Cand este gata, scoateti somonul din staniol si asezati-l impreuna cu legumele pe farfurii. Serviti cu dressing.
Ingrediente pentru dressing:
– 1 lingura de mustar (dulce sau iute, in functie de preferinte)
– 1 lingura de sos de soia tamari
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare
– putina apa
Amestecati ingredientele de mai sus pana se omogenizeaza si adaugati la sfarsit putina apa pentru a subtia sosul. Presarati dressing-ul peste legume si peste.
Serviti cu placere!
Categories: Feluri principale, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply