Supa crema de fasole uscata

Afara-i frig, in casa arde focul asa ca ar merge o supa de iarna consistenta, densa si gustoasa. O supa usor de preparat cu fasole alba uscata, usturoi si paste.

Ingrediente (organice):

– 175 g fasole alba uscata hidratata 12 ore/conserva 400 g
– 1.5 l supa de legume (se poate prepara cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 125 g paste marunte (corallini)
– 3 catei de usturoi taiati marunt
– 90 ml ulei de masline extravirgin
– sare
– piper

Mod de preparare:

Fasolea se gateste separat. Usturoiul se caleste in jumatate de cantitate de ulei.

Se adauga apoi fasolea fiarta in supa de legume, se da un clocot si se potriveste de sare si piper.
Se pune in blender 2/3 supa impreuna cu usturoiul prajit si se mixeaza pana se obtine o consistenta fina. Se toarna inapoi supa crema peste restul de supa, se adauga pastele si se fierbe 10 minute.

Se serveste cu restul de ulei de masline deasupra si optional cu paine prajita frecata cu usturoi.

S-aveti pofta!



Categories: Fara lactoza, Italian, Supe si ciorbe, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: