Afara-i frig, in casa arde focul asa ca ar merge o supa de iarna consistenta, densa si gustoasa. O supa usor de preparat cu fasole alba uscata, usturoi si paste.
Ingrediente (organice):
– 175 g fasole alba uscata hidratata 12 ore/conserva 400 g
– 1.5 l supa de legume (se poate prepara cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 125 g paste marunte (corallini)
– 3 catei de usturoi taiati marunt
– 90 ml ulei de masline extravirgin
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fasolea se gateste separat. Usturoiul se caleste in jumatate de cantitate de ulei.
Se adauga apoi fasolea fiarta in supa de legume, se da un clocot si se potriveste de sare si piper.
Se pune in blender 2/3 supa impreuna cu usturoiul prajit si se mixeaza pana se obtine o consistenta fina. Se toarna inapoi supa crema peste restul de supa, se adauga pastele si se fierbe 10 minute.
Se serveste cu restul de ulei de masline deasupra si optional cu paine prajita frecata cu usturoi.
S-aveti pofta!
Categories: Fara lactoza, Italian, Supe si ciorbe, Vegetarian
Leave a Reply