Pasta de vinete cu iaurt

Iubesc bucataria orientala! V-am mai zis asta nu? Ei bine astazi am preparat o pasta de vinete cu iaurt pe care am servit-o cu paine turceasca proaspata si cu patrunjel verde.
Este o alta varianta a salatei de vinete clasice sau a Baba Ganoush insa mult mai cremoasa; se poate servi ca aperitiv cu paine proaspata sau cu legume crude.

Ingrediente (organice) pentru 2-4 portii:

– 1 vanata medie (aprox. 350g)
– 80-100 g iaurt (iaurt de soia, iaurt grecesc)
– 3 linguri ulei masline
– 1 lingura tahini
– 3 catei usturoi maruntiti
– zeama de la jumatate de lamaie
– sare
– piper
– patrunjel tocat pentru ornare

Mod de preparare:

Coaceti vanata:
In cuptor: preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Asezati vanata pe o tava tapetata cu hartie de copt si intepati-o pe alocuri cu o furculita. Dati la cuptor timp de 20-30 de minute pana este coapta, intorcand-o pe toate partile.
Pe gratar: Asezati vanata pe gratarul incins si coaceti pe toate partile pana se inmoaie.

Curatati vanata de coaja si puneti miezul la scurs timp de 30 minute. Dupa ce se scurge de zeama, tocati vanata marunt.

Caliti usturoiul in ulei de masline pana se caramelizeaza putin. Opriti focul si adaugati tahini, amestecand pana devine totul o pasta. Adaugati zeama de lamaie si iaurtul apoi vanata tocata si potriviti de sare si piper. Puneti intr-un castron si ornati cu patrunjel tocat.

Dati la frigider o jumatate de ora inainte se servire. Serviti cu paine turceasca. Enjoy!



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Pate-uri&spread-uri, Turcesc, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: