Baba Ganoush

O alta varianta de salata de vinete…mai aromata si mult mai usor de preparat deoarece nu presupune sa coaceti vinetele pe gril 🙂 .

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 2 vinete de marime medie
– 1 lingura de tahini
– 2-3 catei de usturoi tocati foarte marunt
– sucul de la o jumatate de lamaie
– ulei de masline extravirgin
– sare
– cumin
– o lingura de patrunjel verde tocat marunt
– optional 2 linguri de masline rosii taiate marunt (kalamata)

Mod de preparare:

Varianta 1: spalati vinetele, intepati-le cu furculita pe alocuri si puneti-le la cuptor la temperatura de 200 grade Celsius pentru aproximativ 45 min. Dupa ce le scoateti din cuptor taiati fiecare vanata pe lungime si scoateti cu lingura miezul intr-o strecuratoare. Lasati la scurs jumatate de ora.
Maruntiti vinetele cu furculita pana obtineti o pasta.

Varianta 2: spalati vinetele si taiati-le rondele, sarati fiecare bucata si prajiti usor pe fiecare parte intr-o tigaie. Dupa ce sunt gata puneti feliile in bleder si mixati usor pana obtineti o pasta.

Peste pasta de vinete adaugati ingredientele de mai sus – tahini, usturoi, sucul de lamaie, sare, cumin, patrunjelul tocat si putin ulei de masline. Amestecati bine (cu mixerul, cu blender-ul sau cu lingura de lemn in functie de textura dorita) si la sfarsit adaugati maslinele taiete marunt.

Pofta buna!

 

vezi si reteta Salata de vinete



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Vegan

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: