O alta varianta de salata de vinete…mai aromata si mult mai usor de preparat deoarece nu presupune sa coaceti vinetele pe gril 🙂 .
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 2 vinete de marime medie
– 1 lingura de tahini
– 2-3 catei de usturoi tocati foarte marunt
– sucul de la o jumatate de lamaie
– ulei de masline extravirgin
– sare
– cumin
– o lingura de patrunjel verde tocat marunt
– optional 2 linguri de masline rosii taiate marunt (kalamata)
Mod de preparare:
Varianta 1: spalati vinetele, intepati-le cu furculita pe alocuri si puneti-le la cuptor la temperatura de 200 grade Celsius pentru aproximativ 45 min. Dupa ce le scoateti din cuptor taiati fiecare vanata pe lungime si scoateti cu lingura miezul intr-o strecuratoare. Lasati la scurs jumatate de ora.
Maruntiti vinetele cu furculita pana obtineti o pasta.
Varianta 2: spalati vinetele si taiati-le rondele, sarati fiecare bucata si prajiti usor pe fiecare parte intr-o tigaie. Dupa ce sunt gata puneti feliile in bleder si mixati usor pana obtineti o pasta.
Peste pasta de vinete adaugati ingredientele de mai sus – tahini, usturoi, sucul de lamaie, sare, cumin, patrunjelul tocat si putin ulei de masline. Amestecati bine (cu mixerul, cu blender-ul sau cu lingura de lemn in functie de textura dorita) si la sfarsit adaugati maslinele taiete marunt.
Pofta buna!
vezi si reteta Salata de vinete
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Vegan
Leave a Reply