O salata dietetica si foarte gustoasa – salata de vinete fara maioneza. Se pot folosi atat vinete proaspete cat si vinete congelate.
Ingrediente (organice):
– 3 vinete mari coapte pe gratar
– 1 ceapa medie razuita marunt
– sare
– piper
– 70-100 ml ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Se coc vinetele pana miezul devine moale; se curata de coaja si se pun intr-o strecuratoare de plastic (cea de metal le oxideaza).
Se toaca vinetele marunt cu o ustensila de lemn sau de plastic.
Se razuieste ceapa si se pune pe un servetel pentru a absorbi apa lasata de ceapa. Acest lichid lasa un gust amar daca este amestecat in compozitie.
Se amesteca vinetele cu ceapa, sare si piper si se introduce mixerul in compozitie. Se toarna uleiul de masline incet si se mixeaza la viteza mare pana compozitia devine spumoasa si se albeste la culoare.
Se serveste pe bruschete sau felii de ardei si cu salata de rosii.
Vezi si reteta Baba Ganoush
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Romanesc, Vegan
Leave a Reply