A mai trecut o primavara cu copaci inmuguriti, o vacanta la mare, o toamna aramie (si ploioasa) si a venit iar iarna cea de gheata; ne-am mai imbogatit experienta cu cateva intamplari (si poate am devenit mai intelepti?), am mai pus deoparte cateva hainute de copii ramase mici, am mai inrosit o data ouale de Paste, am mai desfacut si cutiile cu ornamente de Craciun, am mai bifat cateva taskuri pe lista de ToDo pentru a face loc altora, unii mai norocosi ne-am mai facut niste prieteni (in realitate, nu pe Facebook )…si uite asa am ajuns sa ne urăm din nou unii altora Sarbatori Fericite, An Nou Fericit si traditionalul ‘La multi ani!’. A trecut si 2017.
Va urez sa aveti un An Nou plin de bucurii, sa fiti sanatosi, sa va bucurati de fiecare clipa traita, sa invatati din greseli si sa va acceptati infrangerile.
La multi ani!
…dar nu inainte de a va face cateva recomandari pentru masa de Revelion 😉
Am postat in ultima vreme cateva retete din bucataria mexicana asa ca m-am gandit ca ar fi potrivit ca masa de Revelion sa aiba specific mexican. Sa va spun de ce: retetele sunt foarte simplu de preparat, sunt low cost, necesita cateva ingrediente usor de gasit in supermarket (chipsuri de porumb, boabe de fasole si de porumb, cumin sau chimion – un condiment pe care eu il ador, smantana, rosii proaspete sau conservate, avocado si bineinteles chili) si sunt absolut delicioase. Asta, ca sa keep it simple!
Mancarea mexicana este iute dar aveti ca optiune sa o preparati nomal si sa o serviti cu ardei iute suplimentar sau sos Salsa preparat in ambele moduri – dulce si iute astfel incat fiecare invitat sa poata alege. De asemenea unele ingrediente (ca porumbul) pot avea un indice glicemic mai mare insa puteti alege sa il combinati cu o smantana de soia in loc de smantana animala sau puteti alege niste lipii din faina integrala pentru quesadilla. Sau puteti face abstractie de toate acestea si sa savurati masa de Revelion asa cum este ea 😀
Ca bautura trebuie sa va ganditi bineinteles la Tequila, bere mexicana (Corona sau Salitos) si de ce nu, o Margarita proaspata ca sa nu vi se para atat de tare Tequila.
Pe langa mancarea mexicana ar fi util sa serviti si cateva castronele cu: sos salsa dulce, sos salsa iute, smantana, rondele de ceapa, rondele de jalapeno (ardei iute), porumb, chipsuri tortilla, lipii astfel incat sa se poata combina cu toate felurile de mancare.
Nu-i asa ca nu arata rau? AICI puteti gasi toate retetele mexicane pe care vi le propun si pe care le puteti vedea mai jos: salata mexicana, sos salsa, guacamole, supa mexicana, nachos, quesadilla, chili con carne. La desert puteti servi prajitura cu malai care se potriveste in peisaj sau inghetata cu salata de fructe proaspete.
Petrecere frumoasa!
Categories: Blogul meu
Leave a Reply